Tipul bucătăriei:
Cheesecake cu vârtej de ciocolată la cuptor
- serveste 8
- Uşor
Un desert bogat de cheesecake copt, cu un vârtej decadent de ciocolată și o bază crocantă de biscuiți digestivi. Faceți unul pentru prieteni sau familie în acest weekend, apoi stați pe loc și primiți complimentele.
Încercați această rețetă de cheesecake cu ciocolată coaptă, apoi verificați cheesecake-ul nostru cu ciocolată fără coacere, cheesecake-ul vegan cu ciocolată, cheesecake-ul basc ars și multe dintre cele mai bune rețete de cheesecake.
Ingrediente
- brânză moale foarte ușoară 2 pachete de 200 g
- fromage frais cu conținut scăzut de grăsimi 180 ml
- golden caster suga r 250g
- oua mari 2, ușor bătute
- extract de vanilie 1 lingura
- ciocolata neagra 250g, plus extra pentru decor
baza
- unt nesarat 125 g
- biscuiti digestivi 250 g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru bază, topiți untul la foc mic. Zdrobiți biscuiții digestivi într-un bol și adăugați untul topit și amestecați. Tapetați o tavă elastică adâncă de 20 cm cu pergament și presați amestecul de biscuiți în baza formei. Chill.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Bateți crema de brânză cu cașcavalul și zahărul. Se amestecă ouăle și extractul de vanilie. Topiți ciocolata într-un castron pus peste o tigaie cu apă clocotită.
-
Pasul 3
Scoateți baza din frigider, turnați jumătate din amestecul de brânză în tavă. Turnați ciocolata topită în tavă, apoi acoperiți cu amestecul de brânză rămas. Învârtiți ciocolata în amestecul de brânză, folosind vârful unui cuțit și desenând cifre de opt în topping. Coaceți timp de 45 de minute sau până când amestecul este doar solid. Opriți cuptorul și lăsați cheesecake-ul să se răcească în cuptor.
-
Pasul 4
Odată rece, se transferă la frigider și se da la rece peste noapte. Pentru a servi se scoate din tavă și se decorează cu bucle de ciocolată.
Informatii nutritionale
- Kcals 665
- Gras 33.9g
- Saturate 18.6g
- Carbohidrați 81,9g
- Fibră 1.7g
- Proteină 12.8g
- Sare 1.07g