Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de chifle Choux cu trandafiri si migdale

Chifle choux cu trandafiri și migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 10
  • Puțin efort

Chifurile cremă cu apă de trandafiri de dimensiuni mici, concepute pentru a impresiona. Un nou mod de a folosi aluatul de choux, aceste delicii cu blat de crumble sunt o distracție odată ce stăpâniți choux-ul.


Ingrediente

  • unt nesarat 75 g, răcit și tăiat cubulețe
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • făină simplă 100 g
  • ouă 3 medii

FIRĂMITE DE MIGDALE

  • migdale măcinate 75 g
  • zahăr pudră 75 g
  • unt nesarat 50 g, răcite și tăiate cubulețe

Umplutura si decorarea

  • căpșune 250 g
  • crema dubla 300 ml
  • apa de trandafiri ½ – 1 lingura
  • zahăr pudră 5 linguri
  • petale de trandafir îndulcite cateva pentru decor, optional

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru crumble de migdale, frecați migdalele, zahărul și untul împreună până la pesmet, apoi presați împreună pentru a forma un aluat. Întindeți între două foi de pergament cât de subțire puteți, apoi puneți la congelator timp de 1 oră.

  • Pasul 2

    Pentru a face chiflele choux, încălziți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tapetați o tavă mare de copt cu pergament și trageți pe 10 cercuri bine distanțate, care au 4 cm lățime (folosește un tăietor de prăjituri, un capac sau un șablon ca ghid). ). Întoarce hârtia.

  • Pasul 3

    Pune 175 ml apă, untul, zahărul și ½ linguriță sare într-o cratiță medie. Se încălzește ușor până când untul s-a topit, apoi se ridică focul și se aduce la fierbere. Luați de pe foc, adăugați făina și bateți cu o lingură de lemn până la o pastă fină. Reveniți la foc mic și continuați să bateți încă 1-2 minute pentru a usca amestecul. Se răcește timp de 5 minute.

  • Pasul 4

    Bateți două dintre ouă, pe rând, până la un aluat neted și strălucitor de fiecare dată. Bateți cel de-al treilea ou cu o furculiță într-un castron separat, apoi bateți câte o picătură din acesta până când obțineți un aluat frumos și gros, care va scăpa fără tragere de inimă din lingura dvs. când va fi lovit cu putere pe marginea tigaii – voi probabil că nu va avea nevoie de tot ouă. Transferați într-o pungă, prevăzută cu o duză mare rotundă sau tăiați capătul uneia de unică folosință. Puneți rondele de aluat pe tava pregătită, folosind cercurile ca șabloane. Scoateți crumblele de migdale din congelator și, folosind un tăietor de prăjituri de 5 cm ca șablon, ștampilați 10 discuri din crumblele congelate. Asezati cate un disc pe fiecare runda de aluat si coaceti 40 de minute. Opriți cuptorul, dar lăsați chiflele până se răcesc complet.

  • Pasul 5

    Se amestecă 200 g de căpșuni și apa de trandafiri într-un robot de bucătărie până se omogenizează. Bateți smântâna și zahărul pudră până se îngroașă, apoi adăugați ușor piureul de căpșuni. Tăiați căpșunile rămase în felii foarte subțiri. Taie chiflele in jumatate si aranjeaza cateva felii de capsuni in baza fiecaruia. Puneți cu lingură sau pipăind niște smântână peste ele, apoi sandwich cu blaturile. Pudrați cu puțin zahăr pudră pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 406
  • Gras 32.1g
  • Carbohidrați 25.2g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,1g
#Chifle #choux #trandafiri #și #migdale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *