Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un suport de răcire negru acoperit cu chifle rotunde cu cremă galbenă deasupra

Chifle cu cardamom (skolebrød)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Cunoscute sub numele de skolebrød sau „pâine de școală” în Norvegia, aceste chifle sunt servite în mod tradițional după prânz. Dacă îți place o chiflă cu cardamom, dar crezi că sunt prea complicate de făcut, acesta este un loc excelent pentru a începe


Faceți aceste chifle cu cardamom, apoi verificați chiflele noastre cu cardamom, chiflele cu cardamom și zmeură, chiflele cu scorțișoară și vârtejurile de scorțișoară.

Ingrediente

  • unt 50 g
  • tot laptele 300 ml
  • făină simplă 450 g
  • zahăr tos auriu 100 g
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă plic de 7 g
  • cardamom măcinat 1½-2 lingurite, (dupa gust)

CUSTARD

  • tot laptele 200 ml
  • crema dubla 100 ml
  • pasta de boabe de vanilie 1 lingura
  • zahăr pudră 50 g
  • galbenusuri de ou 2, (am folosit Clarence Court Burford Browns)
  • faina de porumb 2 linguri

TOPING

  • ou 1, bătut
  • zahăr pudră 50 g
  • nucă de cocos disecată 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește untul și laptele într-o tigaie mică la foc mic până când untul s-a topit și amestecul este doar cald – se răcește câteva minute dacă este prea fierbinte. Puneți făina, zahărul, drojdia, cardamomul și ½ linguriță de sare fină într-un mixer cu suport prevăzut cu accesoriul pentru cârlig de aluat. Faceți o fântână în mijloc și turnați amestecul de lapte. Frământați timp de 5-6 minute sau până când este omogen și elastic – puteți face acest lucru și cu mâna. Se acopera si se lasa la crescut 1-2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

  • Pasul 2

    Pentru cremă, încălziți laptele, smântâna și vanilia într-o tigaie mică la foc mic până se aburin. Se amestecă zahărul, gălbenușurile de ou și făina de porumb într-un castron rezistent la căldură până se combină, apoi se toarnă încet peste amestecul de lapte fierbinte într-un flux constant, amestecând. Reveniți în tigaie și gătiți la foc mic timp de 6-8 minute sau până când crema se îngroașă și poate acoperi cu generozitate dosul unei linguri – se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește. Transferați într-un bol și acoperiți suprafața cu un cerc de hârtie de copt. Odată ce se răcește, dați la rece până la nevoie.

  • Pasul 3

    Dați aluatul înapoi și împărțiți-l în 12 bile, cântărind pentru exactitate dacă doriți (aproximativ 75 g fiecare). Ciupiți aluatul de la bază pentru a forma o rotundă netedă și aranjați-l pe o tavă tapetată, bine distanțate. Acoperiți cu un prosop curat și lăsați din nou la dospit timp de 30 de minute.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 200°C/ventilator 180°C/gaz 6. Apăsați cu degetul arătător în mijlocul fiecărei chifle (liniuța ar trebui să fie suficient de mare pentru a încăpea un gălbenuș de ou). Puneți crema într-o pungă, tăiați capătul și introduceți crema în adâncituri – sau folosiți o lingură.

  • Pasul 5

    Ungeți aluatul expus în jurul cremei cu oul bătut și coaceți timp de 20 de minute până devine auriu și dobândește bine. Puneți pe un grătar să se răcească complet.

  • Pasul 6

    Se amestecă zahărul pudră cu 2-3 linguri de apă pentru a obține o glazură netedă și se unge pe părțile laterale ale chiflelor. Puneți nuca de cocos pe o farfurie mică și rulați chiflele în ea înainte ca glazura să se întărească.

Informatii nutritionale

  • Kcals 364
  • Gras 14.4g
  • Saturate 9.1g
  • Carbohidrați 50.1g
  • Zaharuri 19.2g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 6.9g
  • Sare 0,4g
#Chifle #cardamom #skolebrød
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *