Tipul bucătăriei:
Chifle încrucișate fierbinți
- face 12
- Uşor
Un penny doi un penny Hot Cross Buns! Încercați rețeta noastră infailibilă de Paști, făcută suculentă cu sultane aurii, parfumată cu nucșoară și lipicioasă cu marmeladă
Faceți-vă propriile chifle încrucișate fierbinți sau pentru o versiune fără lactate și fără ouă, consultați chiflele noastre încrucișate vegane. Folosiți orice resturi în pâinea noastră încrucișată fierbinte și budinca de unt.
Avem, de asemenea, o mulțime de idei mai interesante de coacere de Paști, inclusiv un tort de brânză de Paște, un tort de Paște cu ciocolată albă și biscuiți de Paște.
Doriți să cunoașteți cele mai bune chifle încrucișate la supermarket? Citiți rezultatele testului nostru expert de gust.
Ingrediente
- făină tare de pâine albă 450g
- drojdie de coacere ușoară Plic 7g
- scorţişoară 1 linguriță
- condimente asortate 3 lingurițe
- nucşoară o bună grătar
- zahăr pudră 3 linguri
- stafide cu flacără sau sultane aurii 100g
- coajă confiată amestecată tocată 50g
- tot laptele 225ml, încălzit
- unt 50g, topit
- ou 1 mare, bătută
- făină simplă 50g
- marmeladă 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă făina, drojdia, condimentele, zahărul și 1 linguriță de sare într-un castron, apoi se amestecă stafidele și se curăță.
-
Pasul 2
Se face o fântână în centru, apoi se adaugă laptele, untul topit și oul bătut. Amestecă cu un cuțit de unt, apoi folosește-ți mâinile pentru a aduna totul ca un aluat. Întoarceți-vă pe o suprafață de lucru înfăptuită și frământați câteva minute până se omogenizează.
-
Pasul 3
Puneți-l înapoi într-un vas curat, ușor uns, acoperiți cu un prosop curat și lăsați-l undeva cald timp de 1½-2 ore până când dublarea volumului.
-
Pasul 4
Ridicați-vă pe o suprafață de lucru ușor înfăptuită și frământați scurt. Împarte în 12 bucăți egale și modelează fiecare bucată într-un coc rotund. Aranjați pe o foaie de copt mare, ușor unsă cu ulei. Acoperiți cu folie alimentară ușor uleiată și lăsați-o până când dublează dimensiunea din nou.
-
Pasul 5
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Pentru a face crucea, amestecați făina simplă cu apă pentru a face o pastă rigidă, dar conductabilă (3-4 linguri). Puneți într-o pungă de conducte cu o duză mică. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a marca o cruce ușoară pe fiecare, apoi țeviți cruci urmând liniile.
-
Pasul 6
Coaceți timp de 15-20 de minute până când devin aurii și crescute. În timp ce este încă cald, topiți marmelada cu un strop de apă. Cerneti intr-un castron mic apoi periati fiecare coc.
Informatii nutritionale
- Kcals 271
- Gras 5.2g
- Saturează 2.9g
- Carbohidrați 48.3g
- Fibră 2g
- Proteină 6.8g
- Sare 0,6g