Tipul bucătăriei:
Chifle suedeze cu cardamom și zmeură
- face 16
- Puțin efort
Chifle umplute delicioase inspirate de coacerea clasică scandinavă. Făcuți dintr-un aluat în stil brioșă și umplut cu zmeură, familia le va iubi.
Ingrediente
- lapte 250 ml
- drojdie 2 plicuri de 7 g
- cardamom 1 linguriță de semințe măcinate (folosește gata măcinate sau sparge păstăile și zdrobește semințele)
- ouă 2
- făină de pâine tare 750g
- unt 75g moale
- zahăr brun moale 75 g
umplere
- unt 100g moale
- cardamom 1 linguriță de semințe măcinate
- zahăr brun moale 75 g
- zmeura congelata 150 g (lasa-le congelate)
- ou 1 bătut
- zahăr sidefat sau demerara pentru stropire
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți laptele până la fiert și răciți-l la încălzit, apoi amestecați drojdia, semințele de cardamom și ouăle. Puneți făina într-un mixer cu stand sau într-un bol mare și amestecați amestecul lichid, apoi adăugați untul și zahărul. Frământați cu un cârlig de aluat sau cu mâna până când aluatul este moale și elastic și va ieși cu ușurință o adâncitură de deget. Se acopera si se lasa pana isi dubleaza volumul.
-
Pasul 2
Rulați și presați aluatul pe o suprafață tapetă cu făină până la aproximativ 1 cm grosime. Pentru a face umplutura se amestecă 75 g unt și semințele de cardamom cu zahărul și se întinde peste aluat. Presărați zmeura, strivindu-le în bucăți mai mici în timp ce faceți acest lucru. Rulați aluatul de-a lungul părții lungi, ciupind cusătura. Tăiați în 16 bucăți. Puneți bucățile în chifle de hârtie sau în forme pentru brioșe sau aranjați-le pe o tavă de copt tapetă cu pergament, distanțandu-le. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Se incinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Unge chiflele cu ou si presara putin zahar. Coaceți timp de 10 minute sau până când chiflele sunt rumenite și aurii. Ungeți untul rămas și presărați mai mult zahăr.
Informatii nutritionale
- Kcals 308
- Gras 11.1g
- Carbohidrați 43.2g
- Fibră 1.5g
- Proteină 7.4g
- Sare 0,2g