Skip to content

Tipul bucătăriei:

Chiftelute italiene se topesc

Chiftelute italiene se topesc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Atât de bine, ne-a făcut coperta în septembrie 2020, acest clasic italian perechi de chiftele de casă (făcute cu carne de porc și carne de vită, cârnați și parmezan) cu un sos de roșii cu ardei iute


Încercați rețeta noastră de chiftele italiene, apoi verificați chiftelele noastre vegetale, lasagne clasice și mai multe rețete de chiftele.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • usturoi 3 cuișoare, feliate subțire
  • fulgi de chilli uscat 1 linguriță
  • roșii tocate mărunt 2 cutii de 400 g
  • oțet balsamic 1 lingură
  • zahar (orice fel) 1 linguriță
  • măsline negre fără sâmburi 16
  • capere 2 linguri
  • busuioc o grămadă, ruptă
  • mozzarella Bilă de 125g, feliată și scursă pe hârtie de bucătărie

CHIFTELE

  • ceapă 1
  • pesmet alb moale 75g, înmuiat în 4 linguri de lapte
  • carne tocată de porc 200g
  • carne tocata de vita 200g
  • carnati de porc 2, jupuit
  • parmezan ras fin pentru a face 4 linguri
  • patrunjel cu frunze plate tocat mărunt pentru a face 2 linguri
  • fulgi de sare de mare 1 linguriță
  • sare de telina ½ linguriță
  • ou 1, bătut

A SERVI

  • rigatoni fierte
  • pâine crustă

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face chiftelele, tăiați vârful de pe ceapa, dezlipiți pielea și primele două straturi (aceasta scapă de orice bucăți dure). Radeți ceapa pe partea grosieră a unei răzătoare de cutie, apoi stoarceți excesul de suc. Măsurați 3 linguri de ceapă stoarsă într-un castron.

  • Pasul 2

    Adăugați restul ingredientelor cu o măcinare bună de piper negru, apoi folosiți mâinile curate pentru a amesteca totul foarte bine. Se formează în 24 de chiftele și se răcește cel puțin 20 de minute sau până când doriți să le gătiți.

  • Pasul 3

    Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, adâncă, cu capac sau o caserolă superficială. Adăugați chiftelele în bucăți și gătiți, rotind, până se rumenesc peste tot. Odată rumenit, scoateți-l pe o farfurie.

  • Pasul 4

    Pentru a face sosul, adăugați usturoiul în aceeași tigaie cu puțin mai mult ulei, dacă este necesar, și sfărâmați ușor 3-4 minute. Se amestecă fulgii de chilli și se fierbe 1 minut, apoi se adaugă roșiile, oțetul și zahărul. Fierbeti 15 minute pana se ingroasa, apoi adaugati chiftelutele cu maslinele si caperele. Se amestecă și se fierbe cu capacul timp de încă 20 de minute, apoi se condimentează și se amestecă jumătate de busuioc.

  • Pasul 5

    Încălziți grătarul la mediu. Pungeți bucăți de mozzarella pe toată tigaia, apoi glisați sub grătar și gătiți până când brânza s-a topit. Imprimați peste busuioc suplimentar pentru a termina și serviți cu rigatoni și pâine crustă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 586
  • Gras 37,5g
  • Saturează 15.3g
  • Carbohidrați 21.8g
  • Zaharuri 11.2g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 38,5g
  • Sare 3.4g
.
#Chiftelute #italiene #topesc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *