Tipul bucătăriei:
Chifteluțe marocane cu cușcuș cu ierburi
- serveste 4
- Uşor
Faceți aceste chifteluțe de miel, gătiți într-un sos bogat de roșii și serviți cu cușcuș de coriandru și pătrunjel pentru o cină ușoară de familie
Faceți aceste chiftele clasice marocane pentru o cină reconfortantă în familie. Consultați și mai multe rețete delicioase de chifteluțe, cum ar fi shakshuka de chifteluță de miel și chiftele vegetariene.
Ingrediente
- miel slab tocat 500 g
- ceapa rosie 1, ras
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- rădăcină de ghimbir Bucătă de 2 cm, rasă
- fulgi de ardei iute uscat o ciupitura
- chimen măcinat 2 lingurite
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- ulei de masline
- roșii prune 2 cutii de 400 g
- supă de pui 200 ml
- coriandru ½ buchet, tocat
CUSCUS DE IERBE
- cuscus 200 g
- unt 50 g
- supă de pui 350 ml, fierbinte
- coriandru ½ buchet, tocat
- pătrunjel ½ buchet, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Pune mielul, ceapa, jumătate de usturoi, jumătate de ghimbir și jumătate de condimente într-un bol și asezonează bine. Amestecați (cel mai bine sunt mâinile curate) și formați chiftele (veți face în jur de 30).
-
Pasul 2
Se încălzește 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderență și se adaugă chiftelele în reprize, prăjind până se rumenesc peste tot. scoateți, apoi adăugați restul de usturoi, ghimbir și condimente și gătiți timp de 2 minute. Adăugați roșiile și supa și asezonați. Fierbeti 10 minute, apoi adaugati din nou chiftelele si gatiti inca 20 de minute pana se ingroasa sosul. Se amestecă coriandru.
-
Pasul 3
Pentru a face cușcușul puneți într-un castron cu untul și niște condimente. se toarna peste supa de pui si se acopera cu folie alimentara. Lăsați timp de 10 minute. amestecați ierburile și serviți cu chiftele.
Informatii nutritionale
- Kcals 544
- Gras 31.7g
- Carbohidrați 36.7g
- Fibră 2g
- Proteină 30.2g
- Sare 1,67g