Tipul bucătăriei:
Chilli Cincinnati în cinci moduri
- servește 4 persoane
- Uşor
Această rețetă de la Felicity Cloake este chilli con carne, dar nu așa cum o știm. Se crede că își datorează condimentarea neobișnuită mediteraneană unui restaurator grec de dor de casă, carnea fin măcinată se fierbe lent și lent până se topește în gură și se servește peste spaghete. Comandați-l în „cinci moduri” și veți obține și fasole, brânză și ceapă.
Încercați acest chilli Cincinnati sau consultați rețetele noastre ușoare de chilli con carne, chilli vegetarieni, chili vegani și mai multe.
Ingrediente
- carne tocată de vită 500g
- ulei de masline
- usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
- frunza de dafin 1
- praf de ardei iute 1/2 – 1 linguriță
- scorțișoară măcinată 2 lingurițe
- oregano uscat 1 linguriță
- condiment măcinat 1 linguriță
- chimen măcinat 1/2 linguriță
- piure de tomate 5 linguri
- stoc ușor de carne de vită 750ml
- pudră de cacao 2 linguri
- sos Worcestershire 1 lingură
- otet de vin rosu 1 lingură
ACOMPANIMENTE
- spaghete 300g
- fasole roșie 400g tablă, clătită și scursă
- cheddar 100g, ras
- ceapa de primăvară 4, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Puneți carnea de vită într-un robot de bucătărie și pulsați până când este măcinată fin (puteți folosi și un blender sau un cuțit ascuțit, dacă preferați).
-
Pasul 2
Încălziți 2 linguri de ulei într-o cratiță la foc mediu, apoi prăjiți ușor usturoiul, ierburile și condimentele timp de câteva minute, amestecând în mod regulat, până când este parfumat. Între timp, amestecați piureul de roșii cu puțin bulion pentru a face o pastă slăbită, apoi adăugați în tigaie împreună cu restul rămas, 250 ml apă și carnea de vită.
-
Pasul 3
Aduceți la foc mic, rupând eventualele bulgări, apoi fierbeți timp de 20 de minute. Între timp, amestecați cacao în sosul Worcestershire și oțet pentru a face o pastă.
-
Pasul 4
Se amestecă pasta de cacao în tigaie și se fierbe ușor timp de aproximativ 3 ore până când devine groasă, adăugând mai multă apă dacă pare să se usuce prea mult. Sezon.
-
Pasul 5
Când sunteți gata să serviți, gătiți spaghetele într-o tigaie mare cu apă sărată. Încălziți fasolea într-o tigaie mică cu un strop de apă și condimentați. Împărțiți spaghetele între 4 boluri și deasupra cu ardei iute, fasole încălzită, cheddar și ceapă.
Informatii nutritionale
- Kcals 829
- Gras 38g
- Saturează 16.2g
- Carbohidrați 65.2g
- Zaharuri 5.6g
- Fibră 12.5g
- Proteină 50.2g
- Sare 1.4g