Tipul bucătăriei:
Chiloți din Pădurea Neagră
- serveste 2
- Uşor
Gloriile Knickerbocker au fost făcute pentru o abordare freestyle – folosiți fructe proaspete vara și variați sosul, prăjitura și înghețata după cum doriți.
Ingrediente
- cireșe negre fără sâmburi în sirop Tavă de 425 g, scursă
- kirsch 1 lingura (optional)
- brioșă dublă de ciocolată 1, feliat
- inghetata de vanilie 2 linguri mici
- inghetata de cirese sau ciocolata 2 linguri mici
- crema dubla 100 ml, bătuți ușor cu 1 lingură de zahăr pudră
- ciocolata rasa sau migdale prajite tocate a servi
sos de ciocolata
- sirop auriu 2 linguri
- ciocolata neagra 100 g, rupte în bucăți
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul de ciocolată, aduceți la fiert 80 ml apă cu siropul auriu.
Se ia de pe foc si se adauga ciocolata sparta, amestecand pana cand sosul este omogen.
-
Pasul 2
Aruncați cireșele cu kirsch-ul, dacă folosiți, și puneți câteva în baza fiecărui pahar de servire. Acoperiți cu o felie de brioșă, câte o lingură din fiecare înghețată și puțin sos de ciocolată.
Repetați straturile, terminând cu o lingură de smântână, o cireșă și un strop de sos. Se presara ciocolata rasa si migdalele tocate.
#Chiloți #din #Pădurea #Neagră