Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Churros cu sos de ciocolata calda

Churros cu sos de ciocolată fierbinte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Pregătiți aceste dulciuri spaniole pentru un desert reconfortant sau un mic dejun. Sosul bogat de ciocolată caldă este delicios și peste înghețată


Căutați o rețetă de churros de casă? Încercați aici ideea noastră ușoară pentru acest tratament spaniol. Apoi, verificați și churros-urile noastre cu sos de ciocolată, lacrimi și împărtășiți churros și mini gogoși.

Ingrediente

  • unt nesarat 100 g, tăiate cubulețe
  • făină simplă 175 g
  • praf de copt 1/4 lingurita
  • ouă 3 mari, bătute
  • floare portocalie apă 1 linguriță (opțional)
  • coaja rasa de portocale de la 1/2
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • zahăr tos auriu pentru stropire

SOS DE MUMERIE

  • ciocolata neagra 150 g
  • crema dubla 150 ml
  • unt nesarat 1 lingurita, inmuiata
  • bat de scortisoara 1
  • dulce de leche 1 lingura
  • extract de vanilie 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face churros, turnați untul tăiat cubulețe într-o cratiță, adăugați 200 ml apă rece și un praf de sare. Pune tigaia la foc sa se topeasca untul si aducem la fiert. Cerneți făina și praful de copt împreună. Imediat ce apa fierbe, se ia de pe foc si se amesteca repede faina cernuta si praful de copt. Bateți amestecul cu o lingură de lemn până când se omogenizează și se desprinde de pe părțile laterale ale tigaii într-o masă netedă.

  • Pasul 2

    Turnați amestecul într-un bol și răciți câteva minute. Adaugă apoi treptat ouăle bătute pe rând, batând bine până când amestecul devine omogen, lucios și pică fără tragere de inimă dintr-o lingură. Adăugați apa de flori de portocal (dacă folosiți) și coaja de portocală rasă și amestecați până se omogenizează. Acoperiți vasul cu un prosop curat și lăsați aluatul la o parte să se odihnească timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Tăiați mărunt ciocolata neagră și puneți-o într-un bol. Se toarnă smântâna dublă într-o cratiță mică, se adaugă batonul de scorțișoară, dulce de leche, untul și extractul de vanilie și se lasă la fiert. Se amestecă până se omogenizează apoi se toarnă peste ciocolata tocată și se amestecă din nou până când amestecul se omogenizează.

  • Pasul 4

    Umpleți o cratiță mare cu ulei nu mai mult de o treime. Se încălzește până ajunge la 180-190C (sau un cub de pâine se rumenește într-un minut). Puneți o pungă mare cu o duză mare în formă de stea și umpleți cu aluat. Odată ce uleiul a ajuns la temperatura, puteți începe să gătiți churros. Introduceți 2 sau 3 benzi de aluat lungi de degete direct în tavă, tăind fiecare fâșie cu o pereche de foarfece. Nu gătiți mai mult decât atât dintr-o singură mișcare, altfel uleiul se va răci dramatic și churros-ul dvs. va fi greu și gras, mai degrabă decât crocant, auriu și ușor.

  • Pasul 5

    Gătiți churros timp de aproximativ 45 de secunde până la un minut pe fiecare parte până când devin aurii și crocanți. Scoateți-le din tigaie cu o lingură cu fantă, scurgeți-le repede pe hârtie de bucătărie și stropiți-le din belșug cu zahăr tos. serviți cu sos gros de ciocolată fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 717
  • Gras 55.3g
  • Carbohidrați 49,7g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 8.3g
  • Sare 0,19g
#Churros #sos #ciocolată #fierbinte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *