Tipul bucătăriei:
Chutney de prune de Crăciun
- face 5 x 45g borcane de chutney
- Uşor
Un chutney clasic condimentat pentru a servi cu brânză sau mezeluri. Aroma devine mai moale și mai profundă cu cât mai rămâne, așa că dați-i cel puțin o săptămână înainte de a vă scufunda.
Faceți acest chutney cu prune condimentate, apoi verificați chutney-ul nostru de roșii, chutney-ul de dovlecei, chutney-ul cu nectarină și ghimbir și rețete mai delicioase de chutney de casă.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ulei
- ceapă de banană 2 mari, feliate
- ardei iute 2, însămânțate și tocate mărunt
- afine uscate 75g
- prune 1 kg, lapidat și tocat în bucăți mari
- gătirea merelor 250g, (aproximativ 1 măr mare), curățat, miez și tocat
- anason stelat 2
- bete de scortisoara 1
- semințe galbene de muștar 1 lingură
- otet de vin rosu 400 ml
- zahăr ușor muscovado 250g
- zahăr tos auriu 150g
- portocale 1/2, zestrat și suc
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și gătiți șalotii și ardeii iute roșii timp de 5 minute până se înmoaie.
-
Pasul 2
Se amestecă restul de ingrediente, cu excepția coajei de portocale și sucului și se aduce încet la fierbere.
-
Pasul 3
Odată ce fierbe, întoarceți-vă, astfel încât tigaia să fiarbă și fierbeți timp de aproximativ o oră până când amestecul s-a îngroșat.
-
Pasul 4
Se amestecă sucul de portocale și coaja și, în timp ce este încă cald, lingura în borcane sterilizate. Lăsați cel puțin o săptămână înainte de a mânca. Odată deschis, păstrați-l răcit și mâncați în decurs de o lună.
Informatii nutritionale
- Kcals 25
- Gras 0,2g
- Carbohidrați 5.7g
- Zaharuri 5.6g
- Fibră 0,3g
- Proteină 0,1g