Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de casă condimentată cu prune Chutney

Chutney de prune de Crăciun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 5 x 45g borcane de chutney
  • Uşor

Un chutney clasic condimentat pentru a servi cu brânză sau mezeluri. Aroma devine mai moale și mai profundă cu cât mai rămâne, așa că dați-i cel puțin o săptămână înainte de a vă scufunda.


Faceți acest chutney cu prune condimentate, apoi verificați chutney-ul nostru de roșii, chutney-ul de dovlecei, chutney-ul cu nectarină și ghimbir și rețete mai delicioase de chutney de casă.

* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • ulei
  • ceapă de banană 2 mari, feliate
  • ardei iute 2, însămânțate și tocate mărunt
  • afine uscate 75g
  • prune 1 kg, lapidat și tocat în bucăți mari
  • gătirea merelor 250g, (aproximativ 1 măr mare), curățat, miez și tocat
  • anason stelat 2
  • bete de scortisoara 1
  • semințe galbene de muștar 1 lingură
  • otet de vin rosu 400 ml
  • zahăr ușor muscovado 250g
  • zahăr tos auriu 150g
  • portocale 1/2, zestrat și suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și gătiți șalotii și ardeii iute roșii timp de 5 minute până se înmoaie.

  • Pasul 2

    Se amestecă restul de ingrediente, cu excepția coajei de portocale și sucului și se aduce încet la fierbere.

  • Pasul 3

    Odată ce fierbe, întoarceți-vă, astfel încât tigaia să fiarbă și fierbeți timp de aproximativ o oră până când amestecul s-a îngroșat.

  • Pasul 4

    Se amestecă sucul de portocale și coaja și, în timp ce este încă cald, lingura în borcane sterilizate. Lăsați cel puțin o săptămână înainte de a mânca. Odată deschis, păstrați-l răcit și mâncați în decurs de o lună.

Informatii nutritionale

  • Kcals 25
  • Gras 0,2g
  • Carbohidrați 5.7g
  • Zaharuri 5.6g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 0,1g
.
#Chutney #prune #Crăciun
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *