Tipul bucătăriei:
Clatite cu cartofi
- face 6
- Uşor
Încercați clătitele noastre de cartofi mai îngroșate, acoperite cu cremă și arpagic, pentru un brunch sărat în acest weekend
Faceți aceste clătite de cartofi, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele sărate, blinis și mai multe rețete de clătite.
Ingrediente
- cartofi făinoși 300g, decojite și tăiate în bucăți mari
- făină simplă 50g
- praf de copt 1 linguriță
- ou 1, bătut
- zer 100 ml
- lapte 1-2 linguri
- unt pentru prajit
A SERVI
- crème fraîche
- arpagic tocat
Metodă
-
Pasul 1
Puneți cartofii într-o tigaie cu apă rece sărată. Aduceți la foc mic, apoi gătiți timp de 15-20 de minute sau până când se înmoaie. Se scurge foarte bine, apoi se întoarce înapoi în tigaie, se acoperă cu un prosop curat și se lasă să se usuce la abur. Mash foarte bine, apoi se răcește complet.
-
Pasul 2
Puneți cartoful într-un castron și amestecați făina, praful de copt și oul. Se amestecă zeama și se condimentează foarte bine.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie și topiți un buton de unt. Gătind câte 2 sau 3 clătite la un moment dat, lingurați în aluat suficient pentru a face clătite mici, de 10 cm. Când apar bule mici, răsturnați clătitele și gătiți până devin aurii.