Skip to content

Tipul bucătăriei:

Clătite cu porumb dulce, feta și ceapă de primăvară

Clătite cu porumb dulce, feta și ceapă de primăvară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Uitați-vă la aceste clătite sărate, făcute cu porumb dulce, feta sărată și ceapă de primăvară. Sunt rapide, ușoare și pline de aromă, iar adăugarea de slănină și sirop de arțar oferă acestor clătite un plus de lux.


Sabrina Ghayour este o bucătar-șef britanic-iranian, scriitor de mâncare și autor. Aruncați o privire la clătitele sale sărate, făcute cu porumb dulce, feta și ceapă de primăvară.

Încercați aceste clătite cu boabe dulci, apoi verificați clătitele noastre americane, clătite sărate, clătite cu cartofi, clătite cu aluat și mai multe rețete delicioase de clătite.

Ingrediente

  • porumb pe știul 2, miezurile eliminate
  • ceapa verde 3, feliat subțire
  • feta 150g, sfărâmat
  • coriandru 1/2 o grămadă, tocată aproximativ
  • ouă 2, mediu
  • lapte 100 ml
  • făină simplă 60g
  • praf de copt 1 linguriță
  • fulgi de chilli uscat 1 linguriță, opțional
  • ulei pentru prăjire

A SERVI

  • sirop de arțar, miere sau sos de ardei iute
  • slănină

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă porumbul, ceapa de primăvară, feta, coriandrul, ouăle, laptele, făina, praful de copt și ardeiul iute (dacă se folosește) într-un castron și se condimentează cu sare și piper.

  • Pasul 2

    Încălziți o tigaie mare la foc mediu cu un strop de ulei și lingura în tigaie. Se prăjește în loturi timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Se pastreaza cald la cuptorul scazut in timp ce gatiti restul clatitelor.

  • Pasul 3

    Se adaugă un strop de miere, sirop de arțar sau sos de ardei i se servește cu slănină.

Informatii nutritionale

  • Kcals 89
  • Gras 4.7g
  • Saturează 2.2g
  • Carbohidrați 6.5g
  • Zaharuri 1.2g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 4.6g
  • Sare 0,45g
.
#Clătite #porumb #dulce #feta #și #ceapă #primăvară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *