Tipul bucătăriei:
Clatite cu smantana
- servește 4 persoane
- Uşor
Profitați la maximum de restul de starter de aluat cu un teanc de clătite pufoase, aromate cu unt maro și stropite cu sirop de arțar
Încercați clătitele noastre cu aluat, apoi verificați clătitele noastre clasice americane, clătitele sănătoase cu banane, clătitele vegane, clătitele scoțiene și mai multe rețete delicioase de clătite.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 200g
- zahăr tos auriu 1 lingură
- praf de copt 1 linguriță
- starter pentru aluat 200g (poate fi un starter activ sau un exces de starter pe care îl turnați de obicei)
- ouă 2
- lapte 260ml
- unt 50g, topit (pentru un plus de aromă, gătiți-l până se rumeneste, apoi se răcește), plus extra pentru gătit
- ulei de floarea soarelui pentru gatit
- Sirop din esență de arțar a servi
Metodă
-
Pasul 1
Includeți toate ingredientele, cu excepția untului, uleiului și siropului într-un castron cu un vârf mare de sare și bateți pentru a forma un aluat gros și neted. Se amestecă untul topit sau maro. Alternativ, amestecați ingredientele împreună într-un blender.
-
Pasul 2
Încălziți un strop de ulei și un buton mic de unt într-o tigaie antiaderentă până la sfârâit. Se toarnă runde de aluat, de aproximativ 7-8cm lățime. Faceți acest lucru în loturi pentru a vă asigura că există spațiu suficient între fiecare. Aluatul ar trebui să sfârâie puțin când lovește tigaia, dar nu agresiv – reglați căldura dacă este necesar. Gatiti pana cand bulele incep sa se formeze la suprafata, apoi rasuciti si gatiti pe cealalta parte pana devin aurii, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Mănâncă imediat sau păstrează-te cald într-un cuptor scăzut în timp ce gătești restul. Se servește cu sirop de arțar.
Informatii nutritionale
- Kcals 499
- Gras 20g
- Saturează 10g
- Carbohidrați 65g
- Zaharuri 8g
- Fibră 3g
- Proteină 14g
- Sare 1,39g