Tipul bucătăriei:
Clatite cu unt de arahide
- servește 2-4
- Uşor
Acoperite într-o gamă vibrantă de fructe de vară și un sos de unt de arahide care bâjbâie, aceste clătite ușoare și pufoase de la scriitorul de alimente John Gregory-Smith fac un brunch fabulos pentru doi sau un desert pentru patru
Încercați aceste clătite indulgente cu unt de arahide, apoi verificați clasicul nostru Clătite americane, clătite Nutella cu ciocolată, clătite cu caramel sărate, Clătite Biscoff și mai delicioase rețete de clătite,
Ingrediente
CLATURI
- unt 45g, plus extra pentru prăjire
- unt de arahide neted 80g
- făină simplă 180g
- zahăr pudră 20g
- praf de copt 1 linguriță
- bicarbonat de sodiu ½ linguriță
- ouă 2
- zer 380g
DRIZZLE DE UNT ALUNE
- unt 20g
- unt de arahide neted 80g
- draga draga 1 lingură
A GARNIT
- fructe de padure mixte (cum ar fi capsuni, zmeura si afine) 300g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face clătitele, topiți untul și bateți-l în untul de arahide până se omogenizează. Bătați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodă și un praf de sare într-un bol pentru amestecare și amestecați. Adăugați ouăle și zeama, apoi amestecați. Adăugați amestecul de unt de arahide și combinați bine.
-
Pasul 2
Se încălzește o tigaie la foc mediu și se perie cu unt topit. Lucrând în loturi, turnați suficientă aluat pentru a face mai multe clătite mici la un moment dat, gătind timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când este setată.
-
Pasul 3
Între timp, faceți să stropească untul de arahide. Puneți untul, untul de arahide și mierea într-o tigaie mică și topiți-le ușor la foc mic, amestecând ocazional, timp de 2-3 minute sau până se omogenizează.
-
Pasul 4
Stropiți sosul peste clătite, acoperiți cu fructele și serviți imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 675
- Gras 37.9g
- Saturează 14.8g
- Carbohidrați 58g
- Zaharuri 20.8g
- Fibră 6.6g
- Proteină 22.4g
- Sare 1.5g