Skip to content

Tipul bucătăriei:

Clatite cu zara cu banane lipicioase si nuci braziliene

Clatite cu zara

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Aceste clătite cu zară în stil american sunt cele mai pufoase pe care le veți gusta vreodată. Suplimentat cu banane caramelizate lipicioase și nuci braziliene, ce îți poți dori mai mult?


Încearcă aceste clătite cu zară, apoi verifică-ne crêpe clasice, clătite americane, clătite cu ciocolată Nutella și altele retete de clatite,

Ingrediente

  • făină simplă 175 g
  • praf de copt ½ linguriță
  • bicarbonat de sodiu ½ linguriță
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • pastaie de vanilie 1, semințe răzuite de pe păstaie
  • ou 2
  • unt 25 g, topit
  • zer 200 ml
  • lapte 100 ml
  • zahăr tos auriu 140 g
  • nuci braziliene 100 g, tocat grosier
  • banane 2, feliate gros
  • Sirop din esență de arțar 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pune 175 g făină simplă, ½ linguriță sare, ½ linguriță praf de copt, ½ linguriță bicarbonat de sodiu, 1 lingură zahăr tos auriu și semințele răzuite de la 1 păstaie de vanilie într-un robot de bucătărie și amestecă. Adăugați 2 gălbenușuri de ou, 25 g unt topit, 200 ml zară și 100 ml lapte, apoi amestecați până la un aluat omogen. Bateți 2 albușuri într-un castron până la vârfuri moi, apoi amestecați în aluat.

  • Pasul 2

    Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Puneti in aluat pentru a face clatite de aproximativ 10 cm in diametru. Gatiti aproximativ 1 minut pana cand blaturile sunt intarite si apar mici gauri la suprafata. Întoarceți clătitele, apoi rumeniți ușor pe cealaltă parte.

  • Pasul 3

    Se amestecă 140 g de zahăr tos auriu cu 100 g de nuci braziliene tocate grosier și 2 banane feliate groase. Se toarnă într-o tigaie, se încălzește până se topește zahărul, apoi se amestecă când totul începe să se caramelizeze. Cand nucile si bananele sunt aurii, se iau de pe foc si se adauga 200 ml sirop de artar, apoi se servesc cu clatitele.

#Clatite #zara
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *