Tipul bucătăriei:
Clătite ricotta cu unt de miere bătut
- face 9
- Uşor
Aceste clătite pufoase de ricotta cu unt de miere bătut sunt perfecte pentru un răsfăț special pentru micul dejun. Dacă nu ați încercat să bateți untul, încercați asta. Îl face ușor și aerisit și vă permite să încorporați arome subtile dulci sau sărate
Încercați aceste clătite cu ricotta indulgente, apoi verificați clasicul nostru clătite americane, clătite cu ciocolată Nutella, clătite cu unt de arahide, Clătite Biscoff si mai delicios retete de clatite,
Ingrediente
- făină simplă 75 g
- praf de copt 1 lingura
- ricotta 175 g
- tot laptele 90 ml
- ouă 2, separate
- unt
UT BUTIT
- unt nesarat 150 g, la temperatura camerei
- lapte 2 linguri
- Miere 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face untul batut puneti toate ingredientele intr-un castron si bateti cu telul electric pana decoloreaza.
-
Pasul 2
Pentru a face clătitele, cerneți făina și praful de copt într-un castron cu un praf mare de sare. Bateți ricotta, laptele și gălbenușurile de ou. Intr-un castron separat bate albusurile spuma pana formeaza varfuri tari.
-
Pasul 3
Bateți treptat amestecul de ricotta în amestecul de făină până devine un aluat omogen. Incorporati albusurile, incercand sa pastrati cat mai mult aer.
-
Pasul 4
Încinge niște unt într-o tigaie mare antiaderentă. Gatiti linguri mari de aluat pana devin aurii pe ambele parti. Se serveste deasupra cu unt batut si inca un strop de miere.
Informatii nutritionale
- Kcals 241
- Gras 19.8g
- Saturate 12.1g
- Carbohidrați 10.7g
- Fibră 0,3g
- Proteină 4.7g
- Sare 0,4g