Tipul bucătăriei:
Coaceți paste de cârnați umplute
- servește 2
- Uşor
Cârnații Herby, varza nutritivă, ricotta cremoasă și un vârf de chilli fac ca aceste paste să coacă o masă epică de familie
Încercați coacerea pastei cu cârnați, apoi verificați pastele cu cârnați, paste al forno, coace paste cu roșii și coace paste mai reconfortante.
Ingrediente
- varza 50g, tulpini lemnoase aruncate și tocate grosier
- scoici de paste uriașe 150g (aproximativ 18-20)
- ulei de masline 1 lingură
- cârnați de porc 200g, jupuit
- usturoi 1 cuișor, feliat
- semințe de fenicul ½ linguriță
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- ricotta 100g
- sos de paste cu roșii și ardei iute 300g borcan
- parmezan ras fin pentru a face 1 lingura
- salată a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți o tigaie mare cu apă sărată până la foc mic. Gatiti varza pentru 2-3 minute sau pana cand se inmoaie. Scoateți-l într-o strecurătoare cu o lingură cu fante. Gatiti cojile de paste in aceeasi apa pana cand sunt fragede, apoi scurgeti-le.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă, apoi adăugați cârnații, ciupindu-i în bucăți mici. Se prăjește, împărțind cârnații în bucăți mai mici pe măsură ce mergeți, până devin aurii. Adăugați fulgii de usturoi, fenicul și ardei iute și prăjiți încă un minut. Se amestecă ricotta și kale cu un strop de apă tocmai fiartă din ceainic pentru a face un amestec foarte gros, cremos.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Se toarnă sosul de roșii în fundul unui vas de 20cm x 30cm rezistent la cuptor. Umpleți cojile cu lingurițe îngrămădite din amestecul de cârnați, apoi împingeți-l în sos. Acoperiți vasul cu folie și coaceți-l timp de 20 de minute, apoi scoateți folia, presărați cu parmezan și fierbeți încă 20-25 de minute sau până când se blochează și devin aurii. Serviți cu salată, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 398
- Gras 21.1g
- Saturează 7.7g
- Carbohidrați 33.9g
- Zaharuri 6.9g
- Fibră 5.7g
- Proteină 15.2g
- Sare 1.3g