Tipul bucătăriei:

Rețetă Cobblar cu rubarbă cu zahăr brun

Cobarar de zahăr brun cu rubarbă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Profitați la maximum de rubarbă dulce și vibrantă în acest pud reconfortant și serviți cu cremă pentru un plus de răsfăț


Ingrediente

  • rubarbă 600g, tăiate în bucăți de 4cm
  • zahăr brun moale deschis 150g
  • lămâie ½, suc
  • faina de porumb 1 lingură
  • zahăr Demerara 2 linguri
  • cremă unică a servi

CIZMAR

  • făină auto-crescătoare 150g, plus extra pentru praf
  • zahăr brun moale deschis 75g
  • unt nesarat 50g, rece și cuburi
  • crème fraîche 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți rubarba într-un vas de copt de 20cm x 30cm cu zahăr brun deschis, suc de lămâie și făină de porumb și aruncați. Se acoperă cu folie și se prăjește timp de 15 minute până când rubarba este moale.

  • Pasul 2

    Între timp, pentru a face cizmarul, răstoarnă făina, zahărul și untul într-un robot de bucătărie cu un vârf de sare. Pulsează până când untul s-a amestecat în făină, apoi adaugă crème fraîche și pulsează din nou. Adăugați 1-2 linguri de apă rece în amestec, pulsând până când se formează un aluat. Rulați aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată până la un dreptunghi gros de 20cm x 30cm, apoi folosiți un tăietor rotund de 8cm pentru a tăia cercurile din aluat, relansând tăieturile pentru a minimiza risipa.

  • Pasul 3

    Scoateți folia din vasul de copt și punctați cercurile de pietriș peste tot vasul, suprapunându-vă unele și lăsând câteva goluri pe laturi pentru ca siropul să se baloneze. Presărați zahărul demerara și reveniți la cuptor timp de 20 de minute sau până când blatul se rumeneste.

  • Pasul 4

    Se pune lingura în boluri și se servește cu smântână pentru turnare peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 569
  • Gras 16g
  • Saturează 10.1g
  • Carbohidrați 98,6g
  • Zaharuri 66g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 5.4g
  • Sare 0,4g
.
#Cobarar #zahăr #brun #rubarbă
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast