Tipul bucătăriei:
Cotlete de miel cu cuscous fructat si menta
- serveste 4
- Puțin efort
Încercați această nouă întorsătură a clasicelor cotlete de miel, cu cușcuș fructat și mentă. O masă rapidă și ușoară care va impresiona prietenii și familia.
Ingrediente
- cotlete de miel 4
- boia afumată 2 lingurite
- ceapa rosie 1, tocat fin
- otet de vin rosu 3 linguri
- ulei de masline 2 ½ linguri
- cuscus 200 g
- nuci de pin prajite 5 linguri
- datele 8, tocate fin
- lămâi 2, plus suc suplimentar
- apă 100 ml, tocmai fiert
- mentă 2 pumni, tocate grosier
- pătrunjel 2 pumni, tocate grosier
Metodă
-
Pasul 1
Puneți cotletele de miel într-un castron. Se presara peste boia afumata, jumatate din ceapa rosie tocata marunt, 1 lingura otet de vin rosu, ½ lingura ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.
-
Pasul 2
Într-un bol termorezistent, amestecați cușcușul cu nucile de pin prăjite, curmalele, coaja ambelor lămâi și sucul de la 1 lămâie. Se toarnă apa tocmai fiartă peste cușcuș, se acoperă și se lasă să stea 10 minute.
-
Pasul 3
Scoateți mielul din marinată, grătarul la mare 2-3 minute pe fiecare parte, apoi odihniți, învelit în folie, timp de 10 minute. Amestecați o mână de mentă și pătrunjel tocate în cușcuș și asezonați, apoi adăugați mai multă zeamă de lămâie după gust.
Amestecați încă o mână de mentă și pătrunjel tocate cu jumătate de ceapă roșie rămasă, 2 linguri de oțet de vin roșu și 2 linguri de ulei de măsline pentru a face o vinegretă cu ierburi. Serviți mielul și cușcușul împreună cu vinegreta.