Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cotlete de miel cu cuscous fructat si menta

Cotlete de miel cu cuscous fructat si menta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Încercați această nouă întorsătură a clasicelor cotlete de miel, cu cușcuș fructat și mentă. O masă rapidă și ușoară care va impresiona prietenii și familia.


Ingrediente

  • cotlete de miel 4
  • boia afumată 2 lingurite
  • ceapa rosie 1, tocat fin
  • otet de vin rosu 3 linguri
  • ulei de masline 2 ½ linguri
  • cuscus 200 g
  • nuci de pin prajite 5 linguri
  • datele 8, tocate fin
  • lămâi 2, plus suc suplimentar
  • apă 100 ml, tocmai fiert
  • mentă 2 pumni, tocate grosier
  • pătrunjel 2 pumni, tocate grosier

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți cotletele de miel într-un castron. Se presara peste boia afumata, jumatate din ceapa rosie tocata marunt, 1 lingura otet de vin rosu, ½ lingura ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.

  • Pasul 2

    Într-un bol termorezistent, amestecați cușcușul cu nucile de pin prăjite, curmalele, coaja ambelor lămâi și sucul de la 1 lămâie. Se toarnă apa tocmai fiartă peste cușcuș, se acoperă și se lasă să stea 10 minute.

  • Pasul 3

    Scoateți mielul din marinată, grătarul la mare 2-3 minute pe fiecare parte, apoi odihniți, învelit în folie, timp de 10 minute. Amestecați o mână de mentă și pătrunjel tocate în cușcuș și asezonați, apoi adăugați mai multă zeamă de lămâie după gust.

    Amestecați încă o mână de mentă și pătrunjel tocate cu jumătate de ceapă roșie rămasă, 2 linguri de oțet de vin roșu și 2 linguri de ulei de măsline pentru a face o vinegretă cu ierburi. Serviți mielul și cușcușul împreună cu vinegreta.

#Cotlete #miel #cuscous #fructat #menta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *