Skip to content

Tipul bucătăriei:

997

Covrigei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12

Provocați-vă cu această rețetă clasică de covrigei. Această gustare, delicioasă, mai gustoasă, este stropită cu sare gemă. Tu și cei dragi nu vă veți putea săturați de ei.


Ingrediente

  • aluat alb fermentat 400g (vezi mai jos)
  • făină de pâine albă tare 500 g
  • drojdie proaspătă 10 g sau amestec ușor de drojdie uscată ½ linguriță
  • zahăr pudră 15 g
  • sare 10 g
  • unt nesarat 50 g
  • lapte 100 g
  • apă 100 g
  • ou 1 amestecat cu un praf de sare (si cateva picaturi de esenta de cafea pentru culoare)
  • ulei vegetal
  • sare gema pentru stropire

aluat alb fermentat

  • drojdie proaspătă 10 g sau amestec ușor de drojdie uscată ½ linguriță
  • făină albă tare 500 g
  • sare 10 g
  • apă 350 g

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți aluatul alb fermentat urmând metoda de preparare a aluatului pentru pâinea de măsline și formați o bilă. Pune aluatul într-un bol de mixare (pușor înfăinat).

    Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 6 ore, sau peste noapte la frigider (sau pana la 48 de ore) pana isi dubleaza volumul.

    Aceasta face 900 g, veți avea nevoie de 400 g pentru rețetă, dar puteți folosi resturile pentru o bază de pizza.

  • Pasul 2

    Pentru a face covrigei, amestecați toate ingredientele rămase, mai puțin oul, uleiul și sarea cu aluatul alb fermentat. Aluatul rezultat se va simți foarte rigid. Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați să se odihnească timp de 1 oră.

  • Pasul 3

    Unge ușor 1 sau 2 tăvi mari de copt. Făină foarte ușor suprafața de lucru.

    Răsturnați aluatul pe suprafață și faceți-l într-un alungit aspru, pliați o treime în mijloc, apăsați în jos, apoi îndoiți cealaltă parte în mijloc, întoarceți aluatul astfel încât cusătura să fie dedesubt, apoi împărțiți-l în 12 bucăți egale.

  • Pasul 4

    Rulați fiecare bucată cu degetele până când are aproximativ 20 cm lungime. Formează o inimă aducând capetele în centru, traversând dreapta peste stânga, aducând-o înapoi dedesubt, apoi așezând capetele de fiecare parte a vârfului inimii.

    Întindeți ușor găurile, astfel încât aluatul să nu se unească pe măsură ce crește.

  • Pasul 5

    Așezați covrigii pe o tavă unsă cu uns și glazurați cu spălat de ouă. se lasa la dovada, neacoperit, 45-60 de minute. Încinge cuptorul la 250c/ventilator 230/gaz 10 (sau cât de mare va ajunge).

  • Pasul 6

    Glazurați din nou cu spălătură de ouă și stropiți cu sare gemă, apăsând-o puțin în aluat. Introduceți covrigii la cuptor și reduceți focul la 230c/ventilator 210/gaz 8.

    Coaceți timp de 10-12 minute, până devin maro auriu închis, moment în care vor fi mesteci. Dacă le preferați puțin mai crocante, mai acordați-le câteva minute. Se răcește pe un grătar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 255
  • Carbohidrați 47g
  • Proteină 8g
  • Gras 5.2g
  • Sare 2,81g
  • Saturate 2.6g
  • Fibră 1.9g
#Covrigei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *