Skip to content

Tipul bucătăriei:

Crema

Crema

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 600 ml (4 porții)
  • Puțin efort

Această cremă ușoară este bogată în ouă și smântână și aromată cu vanilie proaspătă. Faceți un lot pentru familie în acest weekend, pentru a merge cu budinca preferată


Ingrediente

  • pastaie de vanilie 1
  • lapte 250 ml
  • crema dubla 250 ml
  • galbenusuri de ou 5
  • zahăr tos auriu 120 g
  • faina de porumb 1 linguriță (dacă faceți cremă mai groasă)

Metodă

  • Pasul 1

    Împărțiți păstăia de vanilie în jumătate și răzuiți semințele cu vârful unui cuțit. Puneti atat pastaia cat si semintele intr-o tigaie medie cu laptele si smantana. Se da in clocot incet apoi se ia de pe foc si se lasa sa stea.

  • Pasul 2

    Bateți ușor gălbenușurile de ou și zahărul tos (și făina de porumb dacă o folosiți) până când devine palid și gros.

  • Pasul 3

    Se amestecă laptele infuzat cu vanilie – se pește mai întâi păstaia – apoi se șterge tigaia (pentru a scăpa de orice lapte care s-a prins pe bază) și se strecoară amestecul de cremă din nou. Pune-o din nou la foc mediu, amestecând. continuu până când crema se îngroașă suficient pentru a acoperi spatele unei linguri de lemn. Nu-l lăsați să se supraîncălzească sau să fiarbă sau oul se va coagula. Serviți cu budinca preferată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 560
  • Gras 43g
  • Saturate 21.8g
  • Carbohidrați 37.9g
  • Proteină 7.6g
  • Sare 0,15g
#Crema
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *