Tipul bucătăriei:
Crema
- face 600 ml (4 porții)
- Puțin efort
Această cremă ușoară este bogată în ouă și smântână și aromată cu vanilie proaspătă. Faceți un lot pentru familie în acest weekend, pentru a merge cu budinca preferată
Ingrediente
- pastaie de vanilie 1
- lapte 250 ml
- crema dubla 250 ml
- galbenusuri de ou 5
- zahăr tos auriu 120 g
- faina de porumb 1 linguriță (dacă faceți cremă mai groasă)
Metodă
-
Pasul 1
Împărțiți păstăia de vanilie în jumătate și răzuiți semințele cu vârful unui cuțit. Puneti atat pastaia cat si semintele intr-o tigaie medie cu laptele si smantana. Se da in clocot incet apoi se ia de pe foc si se lasa sa stea.
-
Pasul 2
Bateți ușor gălbenușurile de ou și zahărul tos (și făina de porumb dacă o folosiți) până când devine palid și gros.
-
Pasul 3
Se amestecă laptele infuzat cu vanilie – se pește mai întâi păstaia – apoi se șterge tigaia (pentru a scăpa de orice lapte care s-a prins pe bază) și se strecoară amestecul de cremă din nou. Pune-o din nou la foc mediu, amestecând. continuu până când crema se îngroașă suficient pentru a acoperi spatele unei linguri de lemn. Nu-l lăsați să se supraîncălzească sau să fiarbă sau oul se va coagula. Serviți cu budinca preferată.
Informatii nutritionale
- Kcals 560
- Gras 43g
- Saturate 21.8g
- Carbohidrați 37.9g
- Proteină 7.6g
- Sare 0,15g