Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O placă de lemn acoperită cu creme circulare de mentă stropite cu ciocolată

Creme de mentă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 20
  • Uşor

Fabricate din doar trei ingrediente, aceste creme festive de ciocolată cu mentă reprezintă un cadou de casă atent pentru cei cu dinte de dulce


Faceți aceste creme de mentă, apoi verificați trufele Baileys, turta dulce, tiffin de ciocolată și alte cadouri cu mâncare de casă de Crăciun.

Ingrediente

  • zahăr pudră 300 g, plus extra pentru praf
  • albus de ou 1, bătut
  • extract de mentă ¼-½ linguriță
  • ciocolata neagra topit, pentru burniță, (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Cerneți zahărul pudră într-un bol. Adăugați albușul, puțin câte una, până când amestecul se reunește într-un aluat moale – s-ar putea să nu fie nevoie să îl folosiți pe tot. Adăugați câteva picături de extract de mentă, gustați și adăugați puțin mai mult dacă preferați o aromă mai puternică.

  • Pasul 2

    Rulați aluatul în 20 de bile (se cântăresc pentru precizie, dacă doriți), apoi aplatizați ușor fiecare în palmă folosind vârful degetelor – ar trebui să arate ca niște monede groase. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si pudrata cu putin zahar pudra. Dacă doriți, apăsați un model folosind o furculiță în fiecare cremă de mentă, apoi lăsați să se întărească într-un loc răcoros timp de 2-4 ore sau până când se întărește. Cand cremele de menta sunt tari, se stropesc peste ciocolata topita, daca se foloseste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 61
  • Carbohidrați 15g
  • Zaharuri 14.8g
  • Proteină 0,2g
  • Sare 0,01g
#Creme #mentă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *