Tipul bucătăriei:
Crocant de cartof danez cu lămâi conservate
- servește 8 ca lateral
- Uşor
Sărbătoriți cartoful ca pe o bază demnă în acest fel de mâncare spectaculos care oferă o crocantă satisfăcătoare
Acest autor de rețetă daneză de cartof provine din Scandinavian Green de Trine Hahnemann (26 GBP, Quadrille). Trine spune: „Trebuie să sărbătorim cartoful ca o bază demnă în emisfera nordică. Tuberculii se depozitează bine în timpul iernii și, datorită amidonului pe care îl conțin, fac un liant excelent, care este util la o mulțime de gătit cu legume. Amprenta lor de CO2 este, de asemenea, mai mică decât cea a altor carbohidrați, cum ar fi pastele și orezul. Cartofii își merită locul în gătitul zilnic, nu numai ca garnitură, ci ca eveniment principal, în toate variantele sale nesfârșite. ”
Ingrediente
- cartofi mari de copt 3 kg
- ulei de masline 200 ml
- cimbru 10 crenguțe, frunze dezbrăcate
- semințe de chimen 2 linguri
- coaja de lamaie conservata 4 linguri, mărunțite
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Alegeți un vas de copt sau o cutie de prăjire prezentabilă, aproximativ 45cm x 30cm.
-
Pasul 2
Frecați cartofii bine și feliați-i subțire pe o mandolină. Puneți într-un castron mare, adăugați uleiul de măsline, cimbru, chimen, lămâie conservată, multă sare și piper și aruncați pentru a combina.
-
Pasul 3
Începând de la marginea scurtă a vasului ales, aranjați feliile de cartof în poziție verticală în rânduri până când vasul a fost umplut.
-
Pasul 4
Prajiti la cuptor 1 ora 15 minute sau pana devin aurii si crocante.
Informatii nutritionale
- Kcals 523
- Gras 26.1g
- Saturează 3.9g
- Carbohidrați 60,8g
- Zaharuri 3.8g
- Fibră 7.6g
- Proteină 7.5g