Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O tavă crocantă de cartofi coaceți

Crocant de cartof danez cu lămâi conservate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8 ca lateral
  • Uşor

Sărbătoriți cartoful ca pe o bază demnă în acest fel de mâncare spectaculos care oferă o crocantă satisfăcătoare


Acest autor de rețetă daneză de cartof provine din Scandinavian Green de Trine Hahnemann (26 GBP, Quadrille). Trine spune: „Trebuie să sărbătorim cartoful ca o bază demnă în emisfera nordică. Tuberculii se depozitează bine în timpul iernii și, datorită amidonului pe care îl conțin, fac un liant excelent, care este util la o mulțime de gătit cu legume. Amprenta lor de CO2 este, de asemenea, mai mică decât cea a altor carbohidrați, cum ar fi pastele și orezul. Cartofii își merită locul în gătitul zilnic, nu numai ca garnitură, ci ca eveniment principal, în toate variantele sale nesfârșite. ”

Ingrediente

  • cartofi mari de copt 3 kg
  • ulei de masline 200 ml
  • cimbru 10 crenguțe, frunze dezbrăcate
  • semințe de chimen 2 linguri
  • coaja de lamaie conservata 4 linguri, mărunțite

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Alegeți un vas de copt sau o cutie de prăjire prezentabilă, aproximativ 45cm x 30cm.

  • Pasul 2

    Frecați cartofii bine și feliați-i subțire pe o mandolină. Puneți într-un castron mare, adăugați uleiul de măsline, cimbru, chimen, lămâie conservată, multă sare și piper și aruncați pentru a combina.

  • Pasul 3

    Începând de la marginea scurtă a vasului ales, aranjați feliile de cartof în poziție verticală în rânduri până când vasul a fost umplut.

  • Pasul 4

    Prajiti la cuptor 1 ora 15 minute sau pana devin aurii si crocante.

Informatii nutritionale

  • Kcals 523
  • Gras 26.1g
  • Saturează 3.9g
  • Carbohidrați 60,8g
  • Zaharuri 3.8g
  • Fibră 7.6g
  • Proteină 7.5g
.
#Crocant #cartof #danez #lămâi #conservate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *