Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Crumble De Gutui Si Prune

Crumble de gutui și prune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Serviți șase cu acest crumble de casă imbatabil, cu prune și gutui. Aceste crumble delicioase sunt gătite încet timp de aproape 4 ore. Servește-l cu o cremă bună de vanilie


Faceți aceste vase reconfortante pentru crumble de gutui și prune, apoi consultați-ne crumble de mere, crumble de mere și mure, crumble de prune și altele retete de crumble.

Ingrediente

  • gutui 6
  • zahăr 160g
  • prune 6 mari coapte
  • unt pentru ungere
  • lămâie ½, suc

GARNITURĂ DE SĂRBĂȚIȚI

  • făină simplă 175 g
  • zahăr pudră 50 g
  • zahăr brun muscovado 50 g
  • unt 100 g, răcite și tăiate în bucăți mici
  • terci de ovăz 100 g
  • lămâie 2, zestă

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se pun gutuile intr-o tava de cuptor si se presara cu mare parte din zahar. Se adauga 200 ml apa, se acopera cu folie si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 3 ore – vor capata o culoare inchisa.

    Verificați după 2 ore pentru a vedea dacă mai există apă în fundul tăvii. Stropiți încă 100 ml de apă. Când este gata, îndepărtați folia și lăsați gutuile să se răcească. Curățați gutuile cu grijă și tăiați toată carnea, fără a irosi niciuna.

  • Pasul 2

    Spălați și tocați prunele, îndepărtând sâmburele. Combinați toate fructele și sucurile împreună, adăugând sucul de lămâie. Puneți asta în fundul vasului cu crumble cu unt (sau folosiți feluri de mâncare individuale), împrăștiate cu zahărul rămas.

  • Pasul 3

    Într-un castron, în timp ce gutuile se gătesc, prindeți împreună făina, zaharurile și bucățile de unt rece. Important este ca untul sa fie rece sau vei ajunge sa faci mai mult un aluat decat un crumble. Când s-a obținut o senzație sfărâmicioasă, puneți ovăzul și coaja de lămâie. Combinați-le bine și puneți amestecul de crumble la frigider până când este necesar.

  • Pasul 4

    Când toate fructele sunt gata, împrăștiați amestecul de crumble peste partea de sus. Pune budinca la cuptor și gătește timp de 45 de minute până când capătă o culoare aurie închisă, de nucă. Serviți-l cu cremă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 513
  • Gras 16.1g
  • Saturate 9.4g
  • Carbohidrați 91.3g
  • Fibră 4g
  • Proteină 6.4g
  • Sare 0,2g
#Crumble #gutui #și #prune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *