Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de crumble cu mere condimentat

Crumble picant de mere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Terci de ovăz și zahăr brun moale adaugă un plus de crocant acestui favorit al familiei, care este cel mai bine servit cu înghețată bogată de vanilie


Încercați această răsucire picantă a unui desert tradițional, apoi verificați crumblele noastre clasice de mere, crumble de mere băuturi, crumble de mere vegan și crumble sănătos de mere.

Ingrediente

  • mere Bramley 900 g, feliate groase și turnate cu puțin suc de lămâie pentru a preveni rumenirea
  • stafide 85 g, înmuiate în 4 linguri Calvados (opțional)
  • zahăr brun moale 30 g
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță nivelă

GARNITURĂ DE SĂRBĂȚIȚI

  • făină simplă 100 g
  • terci de ovăz 100 g
  • praf de copt 1 linguriță nivelă
  • unt 85g, moale
  • zahăr moale brun închis sau muscovado 140 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Intr-o craticioara se pun merele, stafidele, zaharul si scortisoara, apoi se fierb usor pana cand merele sunt moi si pufoase. Adăugați puțină apă dacă este necesar.

  • Pasul 2

    Între timp puneți făina și ovăzul într-un castron mare, presărați praful de copt, apoi adăugați untul. Frecați ușor untul în amestecul de făină și ovăz cu vârful degetelor. Când pare sfărâmicios și grăsimea a fost frecată uniform, adăugați zahărul și amestecați bine cu celelalte ingrediente folosind vârful degetelor.

  • Pasul 3

    Turnați amestecul de mere într-un vas mare de plăcintă (aproximativ 1,5 litri) și presărați toppingul de crumble pregătit. Folosește o furculiță pentru a o uniformiza. Gatiti 30-40 de minute pana se rumeneste toppingul. Se serveste cu crema, smantana de turnat sau inghetata de vanilie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 428
  • Gras 13.2g
  • Carbohidrați 76,6g
  • Fibră 5g
  • Proteină 5.3g
  • Sare 0,47g
#Crumble #picant #mere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *