Tipul bucătăriei:
Cupcakes glazurați cu bezea
- face 12
- Uşor
Animați mâncarea de petrecere cu vârfuri perfecte de bezea în cea mai bună rețetă de cupcake. Dulceața adăugată vine de la nuca de cocos deshidratată și o bază de dulceață de zmeură
Ingrediente
- unt 175 g
- zahăr tos auriu 175 g
- zahăr pudră 175 g
- extract de vanilie 1 lingura
- ouă 9
- făină simplă 175 g
- praf de copt 1 lingura
- lapte 150 ml
- gem de zmeură 12 lingurite
- nucă de cocos uscată 85 g
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4 și tapetați o tavă de brioșe cu 12 găuri cu carcase.
-
Pasul 2
Bateți împreună 175 g unt înmuiat, 175 g zahăr tos auriu și 1 linguriță extract de vanilie până devine ușor și pufos.
-
Pasul 3
Bateți 1 ou, urmat de 4 gălbenușuri, apoi bateți 175 g făină simplă, 1 linguriță praf de copt și 150 ml lapte până se omogenizează. Împărțiți două treimi din amestec în mod egal între cutii, apoi adăugați 1 linguriță de gem de zmeură la fiecare. Împărțiți amestecul rămas deasupra, netezind astfel încât să nu fie vizibilă gemul. Coaceți 20 de minute. Se răcește puțin și se transferă pe o tavă de copt.
-
Pasul 4
Coborâți cuptorul la 110c/ventilator 90c/gaz ½. Bateți 4 albușuri spumă, apoi, încă amestecând, adăugați treptat 175 g zahăr tos.
-
Pasul 5
Bateți până devine groasă și strălucitoare, apoi adăugați 85 g de nucă de cocos deshidratată și puneți deasupra fiecărei prăjituri.
-
Pasul 6
Coaceți 30 de minute, apoi răciți și serviți.