Tipul bucătăriei:
Dovlecei mac ‘n’ branza cu pesmet de aluat de usturoi
- serveste 6
- Uşor
În SUA, mac ‘n’ branza deseori, într-un meniu, are propria sa rubrică cu o gamă de arome. Dovleceii și firimiturile de usturoi obțin votul nostru. Aceasta reteta este usoara dar super reconfortanta
În SUA, mac și brânză adesea, într-un meniu, are propria sa rubrică cu o gamă de arome. Dovleceii și firimiturile de usturoi obțin votul nostru. Această rețetă de macaroane cu brânză este ușoară, dar super reconfortantă.
Ingrediente
- macaroane 300 g
- ceapa verde 1 legătură, tocată mărunt, inclusiv părțile verzi
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- unt 50 g, plus un buton
- dovlecei 3, ras
- fulgi de chilli o ciupitura
- făină simplă 60 g
- tot laptele 800 ml
- parmezan, Grana Padano (sau alternativă vegetală) 25 g, ras fin
- cheddar puternic 100 g, ras
- gruyère 100 g, ras
- mustar Dijon 1 lingura
PEIMITE DE USSturoi
- ulei de masline
- usturoi ½ cățel, zdrobit
- aluat 1/4 pâine, crusta tăiată și presată în pesmet aspru
Metodă
-
Pasul 1
Fierbe pastele până al dente, apoi clătește sub apă rece și scurge bine. Se caleste ceapa primavara si usturoiul intr-un burete de unt pana se inmoaie apoi se adauga dovleceul si chilli si se calesc 5-6 minute pana se inmoaie. Luați focul.
-
Pasul 2
Topiți untul într-o cratiță. Se amestecă făina pentru a face o pastă netedă și se fierbe timp de 2 minute. Amestecați laptele în făină și unt până obțineți un sos omogen. Aduceți la fiert ușor, fierbeți câteva minute apoi luați de pe foc și amestecați jumătate de parmezan, toate celelalte brânzeturi, muștarul și asezonați. Se amestecă macaroanele.
-
Pasul 3
Pune jumătate din mac cu brânză într-un vas rezistent la cuptor. Adăugați amestecul de dovlecei apoi acoperiți cu restul de mac.
-
Pasul 4
Pentru a face firimiturile, amestecați 1 lingură ulei de măsline cu usturoiul. Se amestecă cu pesmetul de aluat și restul de parmezan. Se împrăștie deasupra mac și brânză.
-
Pasul 5
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și gătește aproximativ 25-30 de minute până când devine auriu, crocant și fierbinte.
Informatii nutritionale
- Kcals 609
- Gras 29.1g
- Saturate 16.6g
- Carbohidrați 59.3g
- Fibră 3.8g
- Proteină 25.4g
- Sare 1.5g