Skip to content

Tipul bucătăriei:

felie de Damson

felie de Damson

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Pachete de foietaj delicioase pentru a face o plăcintă rapidă. Aceste felii pline cu fructe sunt pline cu dame și marțipan. Cel mai bine se servește cu ochiuri de cremă.


Răsfățați-vă cu o felie de damson, apoi verificați dulceața noastră de damson, cizmarul de damson, ginul de sloe și alte rețete de toamnă.

Ingrediente

  • damsons 350g, înjumătățit și împroșcat cu pietre
  • zahăr tos auriu 3 linguri
  • aluat foietaj 400 g
  • martipan alb 100 g
  • migdale măcinate 3 linguri
  • ou 1, bătut

Metodă

  • Pasul 1

    Punem damesii într-o tigaie cu zahărul și un strop de apă și fierbem până când fructele se strică puțin, apoi se răcesc.

  • Pasul 2

    Tăiați aluatul în jumătate, întindeți o bucată la aproximativ 16 × 20 cm și ridicați-o pe o tavă de copt. Întindeți marțipanul și așezați-l în centrul aluatului, lăsând un spațiu în jurul marginii. Deasupra se pune damsons și se presară migdale măcinate. Ungeți marginea aluatului cu ou, apoi întindeți a doua bucată de aluat și puneți deasupra. Sigilați marginile, apăsați-le în jos, apoi tăiați excesul. Folosește un cuțit ascuțit pentru a tăia partea de sus a aluatului în 2 sau 3 locuri. Ungeți blatul cu ou și lăsați felia la rece timp de 20 de minute.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Coaceți felia timp de 30-40 de minute sau până când aluatul este crescut și devine auriu, iar damsonii încep să clocotească printre bucăți. Se răcește puțin înainte de a tăia felii. Serviți cu cremă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 442
  • Gras 22.8g
  • Carbohidrați 50g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 8.3g
  • Sare 0,6g
#felie #Damson
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *