Tipul bucătăriei:
felie de Damson
- serveste 6
- Puțin efort
Pachete de foietaj delicioase pentru a face o plăcintă rapidă. Aceste felii pline cu fructe sunt pline cu dame și marțipan. Cel mai bine se servește cu ochiuri de cremă.
Răsfățați-vă cu o felie de damson, apoi verificați dulceața noastră de damson, cizmarul de damson, ginul de sloe și alte rețete de toamnă.
Ingrediente
- damsons 350g, înjumătățit și împroșcat cu pietre
- zahăr tos auriu 3 linguri
- aluat foietaj 400 g
- martipan alb 100 g
- migdale măcinate 3 linguri
- ou 1, bătut
Metodă
-
Pasul 1
Punem damesii într-o tigaie cu zahărul și un strop de apă și fierbem până când fructele se strică puțin, apoi se răcesc.
-
Pasul 2
Tăiați aluatul în jumătate, întindeți o bucată la aproximativ 16 × 20 cm și ridicați-o pe o tavă de copt. Întindeți marțipanul și așezați-l în centrul aluatului, lăsând un spațiu în jurul marginii. Deasupra se pune damsons și se presară migdale măcinate. Ungeți marginea aluatului cu ou, apoi întindeți a doua bucată de aluat și puneți deasupra. Sigilați marginile, apăsați-le în jos, apoi tăiați excesul. Folosește un cuțit ascuțit pentru a tăia partea de sus a aluatului în 2 sau 3 locuri. Ungeți blatul cu ou și lăsați felia la rece timp de 20 de minute.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Coaceți felia timp de 30-40 de minute sau până când aluatul este crescut și devine auriu, iar damsonii încep să clocotească printre bucăți. Se răcește puțin înainte de a tăia felii. Serviți cu cremă.
Informatii nutritionale
- Kcals 442
- Gras 22.8g
- Carbohidrați 50g
- Fibră 1.4g
- Proteină 8.3g
- Sare 0,6g