Skip to content

Tipul bucătăriei:

O fotografie aeriană a două pizza cu pâine plată, acoperite cu slănină

Flammkuchen

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Similar cu o pizza, dar fără sosul de roșii, această rețetă festivă de flammkuchen germană are o bază aluată cu șuncă de slănină afumată, cremă fraîche, nucșoară și cimbru proaspăt


Încercați rețeta noastră de flammkuchen, apoi verificați cârnații noștri bratwurst într-un coc, glühwein, biscuiți lebkuchen și mai multe rețete din piața de Crăciun.

Ingrediente

  • slănini de slănină afumată sau slănină tăiată feliată 250g, tăiate în bucăți
  • ceapă 1, feliat fin
  • crème fraîche 250g
  • nucşoară o grătar
  • cimbru frunze culese pentru a face 2 lingurițe, plus un plus de servit

BAZA

  • făină albă puternică 500g
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 7g
  • sare de mare fină 1 linguriță
  • zahăr pudră 1 linguriță
  • ulei de masline 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă toate ingredientele de bază într-un castron mare cu 300 ml de apă caldă, apoi se răstoarnă pe o suprafață de lucru ușor făinată. Frământați 10 minute până când este netedă și elastică. Împarte în patru bile, acoperă și lasă să se odihnească în timp ce faci toppingurile.

  • Pasul 2

    Se prăjește slănina într-o tigaie uscată la foc mediu timp de 10 minute, până se înroșește ușor și grăsimea s-a redus. Scoateți-o pe o farfurie lăsând grăsimea în tigaie. Se prăjește ceapa în grăsime timp de 10 minute până se înmoaie.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 240C / ventilator 220C / gaz 9 și puneți câteva tăvi sau foi în cuptor pentru a se încălzi. Se amestecă crème fraîche cu nucșoară, câteva condimente și 1 linguriță de frunze de cimbru.

  • Pasul 4

    Întindeți bilele de aluat cât mai subțire (grosime de aproximativ 1-2 mm), apoi transferați-le pe o foaie de hârtie de copt. Puneți amestecul de crème fraîche peste aluat, netezindu-l cu o lingură sau o spatulă, lăsând o margine de 1cm. Imprastie peste slanina, ceapa si cateva frunze de cimbru.

  • Pasul 5

    Ridicați pizza pe hârtia de copt pe foile de copt fierbinți și gătiți-le la cuptor, câte două, timp de 7-10 minute sau până când bazele sunt crocante și ceapa începe să devină aurie, schimbând cele două tăvi pe jumătate . Repetați cu cele două pizza rămase și serviți împrăștiate cu orice cimbru rămas și o măcinare bună de piper negru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 941
  • Gras 44,9g
  • Saturează 22.2g
  • Carbohidrați 102.4g
  • Zaharuri 6.7g
  • Fibră 6.1g
  • Proteină 28,8g
  • Sare 3g
.
#Flammkuchen
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *