Tipul bucătăriei:
Flammkuchen
- servește 4 persoane
- Uşor
Similar cu o pizza, dar fără sosul de roșii, această rețetă festivă de flammkuchen germană are o bază aluată cu șuncă de slănină afumată, cremă fraîche, nucșoară și cimbru proaspăt
Încercați rețeta noastră de flammkuchen, apoi verificați cârnații noștri bratwurst într-un coc, glühwein, biscuiți lebkuchen și mai multe rețete din piața de Crăciun.
Ingrediente
- slănini de slănină afumată sau slănină tăiată feliată 250g, tăiate în bucăți
- ceapă 1, feliat fin
- crème fraîche 250g
- nucşoară o grătar
- cimbru frunze culese pentru a face 2 lingurițe, plus un plus de servit
BAZA
- făină albă puternică 500g
- drojdie uscată cu acțiune rapidă 7g
- sare de mare fină 1 linguriță
- zahăr pudră 1 linguriță
- ulei de masline 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă toate ingredientele de bază într-un castron mare cu 300 ml de apă caldă, apoi se răstoarnă pe o suprafață de lucru ușor făinată. Frământați 10 minute până când este netedă și elastică. Împarte în patru bile, acoperă și lasă să se odihnească în timp ce faci toppingurile.
-
Pasul 2
Se prăjește slănina într-o tigaie uscată la foc mediu timp de 10 minute, până se înroșește ușor și grăsimea s-a redus. Scoateți-o pe o farfurie lăsând grăsimea în tigaie. Se prăjește ceapa în grăsime timp de 10 minute până se înmoaie.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 240C / ventilator 220C / gaz 9 și puneți câteva tăvi sau foi în cuptor pentru a se încălzi. Se amestecă crème fraîche cu nucșoară, câteva condimente și 1 linguriță de frunze de cimbru.
-
Pasul 4
Întindeți bilele de aluat cât mai subțire (grosime de aproximativ 1-2 mm), apoi transferați-le pe o foaie de hârtie de copt. Puneți amestecul de crème fraîche peste aluat, netezindu-l cu o lingură sau o spatulă, lăsând o margine de 1cm. Imprastie peste slanina, ceapa si cateva frunze de cimbru.
-
Pasul 5
Ridicați pizza pe hârtia de copt pe foile de copt fierbinți și gătiți-le la cuptor, câte două, timp de 7-10 minute sau până când bazele sunt crocante și ceapa începe să devină aurie, schimbând cele două tăvi pe jumătate . Repetați cu cele două pizza rămase și serviți împrăștiate cu orice cimbru rămas și o măcinare bună de piper negru.
Informatii nutritionale
- Kcals 941
- Gras 44,9g
- Saturează 22.2g
- Carbohidrați 102.4g
- Zaharuri 6.7g
- Fibră 6.1g
- Proteină 28,8g
- Sare 3g