Tipul bucătăriei:
Flapjacks de curmale
- se taie in 12
- Uşor
Transformă o mână de ingrediente din dulapul de depozitare într-o coacere ușoară. Semințele amestecate și un strop de unt de arahide fac aceste flapjacks să arate impresionant, dar au nevoie de doar 10 minute de lucru.
Coaceți aceste flapjacks de curmale, apoi verificați flapjacks clasici, flapjacks sănătoși, flapjacks vegani și flapjacks cu unt de arahide.
Ingrediente
- unt nesarat 100 g, plus extra pentru tavă
- sirop auriu 100 g
- unt de arahide crocant 250 g
- fulgi de ovăz 200 g
- seminte amestecate 50 g
- date medjool 75 g, fără sâmburi și tocate
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se unge cu unt o tavă pătrată de 20 cm și se tapetează cu hârtie de copt. Topiți untul, siropul auriu și 200 g de unt de arahide într-o tigaie mică până se omogenizează și se combină uniform. Turnați într-un castron mare cu ovăzul, semințele și curmalele. Amesteca bine. Răzuiți amestecul în tava pregătită și neteziți blatul cu o spatulă de cauciuc. Coacem 20-25 de minute sau pana devin aurii deasupra.
-
Pasul 2
Bateți restul de 50 g de unt de arahide cu 2-3 linguri de apă fierbinte de la robinet până obține o consistență stropitoare. Lăsați flapjacks la răcit timp de 5 minute în tavă, apoi stropiți cu unt de arahide și tăiați în 12 dreptunghiuri cu ajutorul unui cuțit de tacâmuri. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se serveste.
Informatii nutritionale
- Kcals 331
- Gras 21.3g
- Saturate 6.8g
- Carbohidrați 23.8g
- Zaharuri 11.4g
- Fibră 3.8g
- Proteină 9.1g
- Sare 0,4g