Tipul bucătăriei:
Fleac de ciocolată
- serveste 10
- Uşor
Am oferit fleacului un upgrade indulgent cu cremă bogată de ciocolată neagră și lichior de alune – desertul suprem de Crăciun pentru iubitorii de ciocolată
Servește acest impresionant fleac de ciocolată la o petrecere festivă, apoi verifică Baileys fleac, fleac de Crăciun, fleac de sherry și alte idei de deserturi de Crăciun.
Ingrediente
- rulouri de ciocolată 2, (aproximativ 450g în total) tăiate în felii groase de 2 cm
- Frangelico, Tia Maria sau alt lichior de nuci, ciocolata sau cafea 100 ml, plus 1 lingura
- alune albite 50 g, prăjită și tocată grosier
- pudră de cacao 2 linguri
CRISTĂ DE CIOCOLATA
- cremă gata făcută sau groasă de casă 500 ml
- ciocolata neagra 100 g, tocate fin, plus mai mult de servit
CREMĂ
- frișcă 400 ml
- zahăr pudră 2 linguri
- extract de vanilie 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face crema de ciocolată, puneți crema și ciocolata într-o tigaie la foc mic și încălziți ușor până se topește toată ciocolata. Transferați într-un bol, acoperiți suprafața cu o bucată de hârtie de copt, apoi răciți la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Acoperiți baza și părțile laterale ale unui bol de sticlă cu feliile de rulada elvețiană, cu spiralele îndreptate spre exterior. Turnați peste 100 ml de alcool, lăsându-l să se înmoaie în bureți. Se împrăștie peste jumătate din alune.
-
Pasul 3
Peste bureți se pune crema de ciocolată răcită. Se da la rece 30 de minute-1 oră sau până când crema s-a întărit.
-
Pasul 4
Bateți ingredientele pentru cremă cu 1 lingură de lichior până obțineți vârfuri moi. Se pune peste stratul de cremă și se face câteva vârfuri și vârtejuri în cremă. Cerneți peste pudra de cacao, adăugați alunele rămase și dați peste mai multă ciocolată pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 541
- Gras 35.2g
- Saturate 18.9g
- Carbohidrați 44g
- Zaharuri 36.1g
- Fibră 2.8g
- Proteină 6.2g
- Sare 0,4g