Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Fougasse

Fougasse

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Faceți-vă propria pâine albă mai moale tăiată pentru a semăna cu un spic de grâu. Această turtă provensală este echivalentul francez mult iubit al focacciai


Faceți această rețetă de fougasse, apoi încercați mai multe dintre rețetele noastre de pâine, cum ar fi focaccia clasică și pissaladière.

Ingrediente

  • drojdie proaspătă sau amestec ușor drojdie uscată ½ linguriță
  • făină de pâine albă tare 500 g
  • sare 10 g
  • apă 350 g
  • făină de porumb sau făină albă pentru praf 200g

Metodă

  • Pasul 1

    Frecați drojdia proaspătă în făină folosind vârfurile degetelor ca și cum ar fi un crumble sau amestecați drojdia uscată. Adăugați sarea și apa.

    Țineți vasul cu o mână și amestecați ingredientele cu cealaltă (sau folosiți capătul rotunjit al unei raclete) timp de 2-3 minute până când aluatul începe să se formeze. Începeți să lucrați aluatul.

  • Pasul 2

    Odată ce ai lucrat aluatul, poți să-ți înfăini ușor suprafața de lucru, să așezi aluatul deasupra și să-l formezi într-o bilă pliind pe rând fiecare margine în centrul aluatului și apăsând bine cu degetul mare, rotind mingea pe măsură ce ai lucrat. merge.

    Întoarceți întreaga minge și întindeți și introduceți marginile dedesubt. Se odihnește într-un castron într-un loc cald sub un prosop până își dublează volumul, aproximativ 1 oră.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 250c/ventilator 230/gaz 10 (sau cât de mare va ajunge cuptorul tău) cu o oră înainte și pune-l într-o piatră de copt, o foaie de copt plată sau o tavă de copt răsturnată. Făinați bine suprafața de lucru.

    Utilizați capătul rotunjit al unei raclete pentru a elibera aluatul, astfel încât să îl puteți scoate cu ușurință dintr-o singură bucată și să-l transferați pe suprafața de lucru fără a-l întinde.

    Aveți grijă să nu dezumflați aluatul, ci să-l întindeți pentru a acoperi un pătrat din suprafața de lucru. Faina generos blatul.

  • Pasul 4

    Folosind marginea plată a racletei, tăiați aluatul în două dreptunghiuri, apoi tăiați fiecare bucată în trei bucăți dreptunghiulare.

    Manipulați aluatul cât mai ușor, astfel încât să rămână cât mai ușor și plin de aer. Păstrați bucățile bine înfăinate.

  • Pasul 5

    Luați o bucată de aluat și folosiți marginea plată a racletei pentru a face o tăietură diagonală mare în centru, asigurându-vă că nu mergeți până la margini, ci tăiați până la capăt pe suprafața de lucru.

    Faceți trei tăieturi diagonale mai mici, care se întinde pe fiecare parte a celei centrale. Deschideți ușor fantele pentru a forma găuri. Fi îndrăzneț.

  • Pasul 6

    Ridicați pe o tavă de copt cu margini plate și glisați pe piatra sau tava fierbinte. Faceți acest lucru rapid pentru a nu lăsa căldura să iasă.

    Coborâți cuptorul la 230c/ventilator 210/gaz 8 și coaceți timp de 10-12 minute până se rumenește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 399
  • Gras 1.6g
  • Saturate 0,2g
  • Carbohidrați 88,7g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 12.9g
  • Sare 1,67g
#Fougasse
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *