Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Friands cu piersici cu fistic

Friands cu piersici, fistic și ricotta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Friands, mini brioșe în stil franțuzesc făcute cu migdale măcinate sunt atât de ușor de făcut. Urmați această rețetă simplă și răsfățați-vă prietenii și familia cu aceste delicii frumoase, ricotta și pline de fructe


Ingrediente

  • unt 100 g, plus extra pentru tavă
  • ricotta 80 g
  • pasta de vanilie ¼ linguriță
  • lămâie ½, tocat fin
  • zahăr pudră 125 g, plus 1 lingură și suplimentar pentru praf
  • fistic 50 g
  • făină simplă 35 g
  • migdale măcinate 50 g
  • albușuri de ou 3 mari
  • piersică 1 ușor ferm, tăiat în 6 rondele bune de ½ cm grosime

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul 200C/ventilator 180C/gaz 6. Ungeți ușor cu unt o tavă cu 6 găuri sau o formă de brioșe de mărime normală. Amesteca ricotta cu vanilia, coaja de lamaie si 1 lingura de zahar pudra pana se omogenizeaza. Se toacă aproximativ 20 g de fistic.

  • Pasul 2

    Pune restul de 30 g de fistic într-un mini robot de bucătărie cu făina și pulsează până se măcina foarte fin, ca migdalele tale. Se amestecă cu migdalele și zahărul pudră într-un castron mare.

  • Pasul 3

    Bateți albușurile spumă într-un castron separat până obțineți o spumă ușoară. Pune aceasta în ingredientele uscate cu untul topit și amestecă ușor. Împărțiți aluatul între găuri, apoi, lucrând rapid, acoperiți fiecare cu câte o lingură de amestec de ricotta. Adăugați o felie de piersică deasupra fiecăruia, o stropire de fistic tocat și o pudră de zahăr pudră. Coaceți 20-23 de minute până când au crescut și sunt aurii – dacă verificați cu o frigărui, probabil că veți lovi ricotta topită, așa că verificați în schimb marginile.

  • Pasul 4

    Se răcește timp de 10 minute în forme, apoi se ridică pe un grătar de răcire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 365
  • Gras 23.7g
  • Carbohidrați 31.3g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 7g
  • Sare 0,4g
#Friands #piersici #fistic #și #ricotta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *