Tipul bucătăriei:
Friands cu piersici, fistic și ricotta
- face 6
- Uşor
Friands, mini brioșe în stil franțuzesc făcute cu migdale măcinate sunt atât de ușor de făcut. Urmați această rețetă simplă și răsfățați-vă prietenii și familia cu aceste delicii frumoase, ricotta și pline de fructe
Ingrediente
- unt 100 g, plus extra pentru tavă
- ricotta 80 g
- pasta de vanilie ¼ linguriță
- lămâie ½, tocat fin
- zahăr pudră 125 g, plus 1 lingură și suplimentar pentru praf
- fistic 50 g
- făină simplă 35 g
- migdale măcinate 50 g
- albușuri de ou 3 mari
- piersică 1 ușor ferm, tăiat în 6 rondele bune de ½ cm grosime
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul 200C/ventilator 180C/gaz 6. Ungeți ușor cu unt o tavă cu 6 găuri sau o formă de brioșe de mărime normală. Amesteca ricotta cu vanilia, coaja de lamaie si 1 lingura de zahar pudra pana se omogenizeaza. Se toacă aproximativ 20 g de fistic.
-
Pasul 2
Pune restul de 30 g de fistic într-un mini robot de bucătărie cu făina și pulsează până se măcina foarte fin, ca migdalele tale. Se amestecă cu migdalele și zahărul pudră într-un castron mare.
-
Pasul 3
Bateți albușurile spumă într-un castron separat până obțineți o spumă ușoară. Pune aceasta în ingredientele uscate cu untul topit și amestecă ușor. Împărțiți aluatul între găuri, apoi, lucrând rapid, acoperiți fiecare cu câte o lingură de amestec de ricotta. Adăugați o felie de piersică deasupra fiecăruia, o stropire de fistic tocat și o pudră de zahăr pudră. Coaceți 20-23 de minute până când au crescut și sunt aurii – dacă verificați cu o frigărui, probabil că veți lovi ricotta topită, așa că verificați în schimb marginile.
-
Pasul 4
Se răcește timp de 10 minute în forme, apoi se ridică pe un grătar de răcire.
Informatii nutritionale
- Kcals 365
- Gras 23.7g
- Carbohidrați 31.3g
- Fibră 1.5g
- Proteină 7g
- Sare 0,4g