Skip to content

Tipul bucătăriei:

3300

Friptură de pui cu sos de pâine

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Topul nostru cel mai bun pui la friptură cu sos de pâine, un clasic britanic. Pesmetul de brioș adaugă o aromă bogată acestui sos, dar folosește brioș fără prea mult zahăr adăugat sau va fi prea dulce.


Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.

Ingrediente

  • pui 1 × 1½ kg
  • lămâie 1, înjumătățit
  • usturoi 2 cuișoare
  • slănină afumată 6 felii

sos de pâine

  • foi de dafin 2
  • ceapă 1, înjumătățit
  • cuișoare 6
  • lapte 1 halbă/600 ml
  • pesmet de brioșă sau pesmet proaspăt 200 g (poate avea nevoie de puțin în plus)
  • unt a termina

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Condimentează interiorul puiului. Acest lucru este foarte important, deoarece într-adevăr adaugă aromă. Umpleți ambele jumătăți de lămâie și cățeii de usturoi și asezonați din nou.

  • Pasul 2

    Nu trebuie să curățați usturoiul. Așezați slănina peste pieptul de pui și puneți puiul într-o tavă de prăjire puțin adâncă (una adâncă va tinde să aburească fundul păsării).

  • Pasul 3

    Se da la cuptor pentru 10-15 minute. Odată ce a început să se coloreze, coboară cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3.

  • Pasul 4

    Continuați să prăjiți încă o oră sau până când sucurile sunt limpezi. verificați acest lucru împingând o frigărui în coapsă. Dacă sucurile care se scurg sunt limpezi, puiul este gătit. Dacă nu, prăjiți până sunt. Odihnește-te 20 de minute bune.

  • Pasul 5

    Ungeți frunzele de dafin pe jumătățile de ceapă cu cuișoarele. Se pune intr-o cratita cu laptele, se da la foc mic si se lasa la infuzat 10 minute. Scoateți ceapa, aduceți laptele înapoi la fiert și amestecați pesmeturile. Se condimentează și se bate cu un nod mare de unt.

  • Pasul 6

    Pentru a servi, scoateți slănina și tăiați fiecare aripă. Tăiați fiecare articulație a piciorului – cuțitul ar trebui să alunece de-a lungul corpului și să lovească punctul în care oasele se întâlnesc. Veți ști dacă sunteți la punctul potrivit, deoarece cuțitul nu va întâmpina nicio rezistență.

  • Pasul 7

    Dacă loviți osul, atunci mișcați lama cuțitului până când găsiți articulația și împingeți. Strângeți „stridiile” care se află pe marginea cărnii pulpei de pe partea inferioară a puiului.

  • Pasul 8

    Pentru a scoate sânii, începeți de la centrul unei laturi a sânului, unde simțiți că osul ating pielea. Glisați lama cuțitului în jurul cutiei toracice, ținându-vă cât mai aproape de os, până când loviți brațul.

  • Pasul 9

    Tăiați prin asta și continuați până când ajungeți la partea inferioară a sânului. Ridicați dintr-o singură bucată. Repetați pe cealaltă parte. Tăiați capetele picioarelor pentru a le curăța și tăiați în diagonală sânii. Serviți cu sosul de pâine, puțină slănină și orice sucuri din tava.

Informatii nutritionale

  • Kcals 657
  • Gras 38.6g
  • Saturate 14.9g
  • Carbohidrați 34.7g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 45g
  • Sare 4.28g
#Friptură #pui #sos #pâine
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *