Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Frittata la cuptor

Frittata la cuptor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de fritata la cuptor servește 4 în 35 de minute – perfectă pentru o masă la mijlocul săptămânii


Ingrediente

  • unt
  • ceapa rosie 1, tăiat în jumătate și feliat
  • Chard sau spanac 200 g, spălate și tocate
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ardei rosii prajiti dintr-un borcan 4, tocat
  • ricotta 250 g
  • ouă 4
  • parmezan sau grana padano (sau alternativă vegetală) 75g, rasă
  • salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Topiți un nod de unt într-o tigaie mare apoi prăjiți ceapa până se înmoaie. Adăugați mătgul și gătiți timp de 5 minute sau până când se ofilesc complet și sunt fragezi. Adăugați usturoiul și ardeiul, gătiți 1 minut, apoi condimentați. Apăsați pe tigaie cu o lingură de lemn pentru a stoarce orice exces de sucuri și turnați-le. Se lasa sa se raceasca cateva minute.

  • Pasul 2

    Bate ricotta cu ouăle și majoritatea parmezanului. Se condimentează, apoi se adaugă amestecul de mătg și ardei. Se toarnă într-o tavă rotundă, unsă cu unt și se presară restul de brânză. Coaceți 15-20 de minute până când se fixează la mijloc. Serviți cu o salată verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 294
  • Gras 19.4g
  • Saturate 10.1g
  • Carbohidrați 8.3g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 21.1g
  • Sare 1g
.
#Frittata #cuptor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *