Tipul bucătăriei:
Fructe de pădure cu gheață cu sos de ciocolată albă fierbinte
- serveste 4
- Puțin efort
Cea mai ușoară budincă vreodată. Un desert simplu cu fructe de padure congelate servit cu un sos de ciocolata alba. Pare impresionant, dar este atât de simplu și rapid de făcut.
Ingrediente
- fructe de padure amestecate 400g, afine și zmeură
- ciocolata alba 100 g baton
- crema dubla 125 ml
- rom alb 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Distați fructele de pădure pe o tavă și puneți la congelator timp de 30 de minute, astfel încât să devină înghețate, dar nu solide.
-
Pasul 2
Chiar înainte de servire, toacă grosier ciocolata și pune-o într-o tigaie mică cu smântâna și romul. Se încălzește ușor, amestecând din când în când până când ciocolata se topește într-un sos omogen.
-
Pasul 3
Împărțiți fructele de pădure cu gheață în farfurii sau boluri mici și serviți sosul de ciocolată fierbinte în lateral în ulcioare sau boluri individuale, astfel încât fiecare să-și poată turna pe al său.
Informatii nutritionale
- Kcals 335
- Gras 24.7g
- Carbohidrați 21g
- Fibră 3.2g
- Proteină 3.5g
- Sare 0,1g