Tipul bucătăriei:

Galbi jjim (coaste scurte de carne de vită coreeană cu soja)

Galbi jjim (coaste scurte de carne de vită coreeană cu soja)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-6
  • Uşor

„Aceste coaste de vită cu soia dulce și sărate sunt un exemplu excelent de tradiție și sărbătoare a familiei”, spune autorul rețetei Su Scott. Topiți niște brânză deasupra cărnii rămase pentru a face cel mai bun sandwich cu murături, ierburi și sosul dvs. preferat de chilli!


Su Scott este un blogger premiat, care a câștigat cel mai recent un premiu OFM în 2019 la categoria rețete ale cititorilor. Su s-a născut și a crescut la Seul și a venit la Londra la câteva luni, timid de împlinirea a 20 de ani. Ea și-a creat blogul de rețete (babaganuj.com) după ce și-a avut fiica, dorind să exploreze și să transmită rețete și tradiții de familie. Rețetele sale sunt influențate de copilăria ei din Coreea, precum și de timpul petrecut în Marea Britanie, feluri de mâncare pe care ea și soțul ei, un fotograf alimentar din Londra, le recunosc ca „mâncarea noastră, de pe două continente și nu numai”.


„Acesta a fost felul de mâncare care a apărut în ocazii speciale, pentru zilele de naștere, sărbători și când se pot aduna prieteni apropiați și familie, pregătit meticulos de mama sau bunica mea. Uneori, în locul cărnii de vită se foloseau coaste de porc cărnoase. Versiunile mai exuberante includeau deseori jujube uscat, nucă de ginkgo, prăjituri de orez în formă de cilindru numite garaetteok sau tăiței de sticlă numiți dangmyeon din amidon de cartofi dulci. Aici, mooli este eroul nostru – ajută la frământarea cărnii, adaugă o adâncime minunată și este atât de delicios când este gătit. În gospodăria noastră, ne luptăm pentru această umilă ridiche. În mod tradițional, este gătit pe plită, dar cred că căldura constantă a cuptorului și utilizarea unui capac simplu de hârtie de copt pentru a împacheta aroma, dau un rezultat mult mai bun. ”

Ingrediente

  • coaste scurte de vită 6 (1,2 kg), tăiat cu grăsime și membrana îndepărtată
  • ardei iute roșii întregi 2
  • bat de scortisoara 1
  • mooli 200g, decojite și tăiate în bucăți mari
  • morcovi 2, tăiați în bucăți mari
  • ciuperci shiitake 100g, cele mari înjumătățite pe lungime
  • castane întregi prăjite 70g

MARINADA

  • ceapă ½, tocată aproximativ
  • măr ½, curățat, miez și tocat grosier
  • pară ½, curățat, miez și tocat grosier
  • usturoi 4 cuișoare mari, tocate grosier
  • ghimbir 20g, ras fin
  • sos de soia 90 ml
  • mirin 60ml
  • zahăr Demerara 2 linguri
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță

A SERVI

  • ulei de susan prăjit 2 lingurițe
  • ceapa verde 2, feliat subțire
  • nuci de pin 10g, prăjit

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați coastele în apă rece timp de 1 oră pentru a extrage orice sânge, schimbând apa la jumătatea drumului, apoi scurgeți-o. Puneți coastele înmuiate într-o tigaie mare și adăugați suficientă apă doar fiartă pentru a scufunda carnea. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute. Scurgeți și clătiți carnea pentru a îndepărta orice spumă. Pregătirea coastelor în acest fel ajută la obținerea unui sos bogat, cu gust curat.

  • Pasul 2

    Se amestecă toate ingredientele pentru marinată folosind un robot de bucătărie sau un blender manual până se omogenizează. Se toarnă marinata peste carne, se acoperă și se răcește cel puțin 1 oră, dar de preferință peste noapte.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți coastele, împreună cu toată marinada, într-o caserolă mare, rezistentă la cuptor. Adăugați ardeii iute uscați, scorțișoara și 750ml de apă doar fiartă. Răsfoiți o foaie mare de hârtie de copt și rulați-o sub apă rece. Strângeți excesul de apă, apoi așezați-l direct deasupra tocăniței, astfel încât să nu existe niciun decalaj între ingrediente și hârtie. Acoperiți hârtia cu folie și puneți capacul pentru a preveni scurgerea umezelii. Gatiti la cuptor 2 ore.

  • Pasul 4

    Scoateți cu atenție capacul, folia și hârtia de copt. Se amestecă ușor mooli, morcovi, ciuperci și castane. Întoarceți hârtia de copt, folia și capacul și gătiți-le timp de 1 oră sau până când carnea se topește.

  • Pasul 5

    Scoateți cu grijă carnea pe un platou de servire și lăsați-o deoparte. Folosiți o oală pentru a îndepărta orice exces de grăsime de pe suprafața tocăniței. Dacă sosul arată cam subțire, puneți-l la fiert rapid timp de 5-10 minute pentru a se îngroșa ușor. Sosul ar trebui să aibă o consistență plină.

  • Pasul 6

    Incarcati legumele si sosul peste carne. Se stropește peste uleiul de susan, se împrăștie peste ceapa de primăvară și nuci de pin prăjite pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 479
  • Gras 27.6g
  • Saturează 7.3g
  • Carbohidrați 25.4g
  • Zaharuri 19.6g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 30.6g
  • Sare 2.3g
.
#Galbi #jjim #coaste #scurte #carne #vită #coreeană #soja
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast