Skip to content

Tipul bucătăriei:

Gammon dulce de muștar la cuptor cu salată de cartofi deli

Gammon dulce de muștar la cuptor cu salată de cartofi deli

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10
  • Uşor

Un gammon sau o șuncă la cuptor este una dintre cele mai ușoare modalități de a hrăni o mulțime de Crăciun, iar aceasta cu geam de arțar poate fi consumată rece câteva zile după


Încercați această rețetă de gammon glazurat cu muștar, apoi verificați gammonul nostru cu aragaz lent, gammon fript, şuncă prăjită, și altele Rețete de șuncă de Crăciun.

Ingrediente

  • boabe de piper negru 1 lingură
  • ceapa 2, feliat gros
  • articulație de gammon dezosată 1 (aproximativ 3-3,5 kg)

Salată de cartofi Deli

  • bebeluș cartofi noi 1 kg, înjumătățit dacă este mare
  • maioneză 4 linguri
  • șalote 2, tocat mărunt
  • zer 4 linguri
  • mustar Dijon 1 linguriță
  • Muștar american 2 lingurițe
  • mărar o grămadă mică, tocată
  • capere pentru bebeluși 1 lingură îngrămădită
  • castraveți 4 linguri de cubulețe
  • castravete 1/2, însămânțate și tăiate cubulețe
  • țelină 2 bețe, tăiate cubulețe

Glazură de arțar

  • mustar Dijon 2 linguri
  • Sirop din esență de arțar 2 linguri
  • zahăr brun moale închis 2 linguri

Salată de mazăre și năsturel

  • ulei de masline
  • otet de vin alb 2 linguri
  • năsturel 200g
  • Mazăre congelată 100g, decongelat

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Puneți boabele de piper și ceapa în fundul unei forme mari de prăjire. Se toarnă aproximativ 2cm apă. Așezați gammonul pe o placă din tavă, apoi acoperiți totul cu un strat dublu de folie. Se coace la cuptor pentru 20 de minute la 500g (deci 2 ore pentru o îmbinare de 3 kg).

  • Pasul 2

    În timp ce gammonul gătește face salata de cartofi. Se fierb cartofii în apă sărată până se înmoaie, apoi se scurg și se răcesc. Amestecați toate celelalte ingrediente, apoi condimentați și aruncați cu spudurile răcite.

  • Pasul 3

    Scoateți gammonul și rotiți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7.

Pentru a face glazura

  • Pasul 1

    Se amestecă muștarul, siropul de arțar și zahărul.

Pentru a termina șunca

  • Pasul 1

    Scoateți cu grijă pielea din șuncă (va fi încă destul de fierbinte), lăsând un strat de grăsime. Scrieți grăsimea într-un model.

  • Pasul 2

    Periați șunca peste tot cu glazura, apoi puneți-o din nou în cuptor timp de 15-20 de minute sau până devine aurie (periați mai multe glazuri la jumătatea gătitului, dacă doriți). Fii cu ochii pe el pentru a te asigura că nu se întunecă prea mult.

A servi

  • Pasul 1

    Lăsați șunca să stea 30 de minute înainte de a sculpta sau serviți la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    În timp ce șunca stă, amestecați 3 linguri de ulei de măsline cu oțetul de vin alb și condimentați foarte bine. Puneți năsturelul și mazărea într-un castron, turnați peste dressing și aruncați.

  • Pasul 3

    Tăiați șunca și serviți cu salatele.

Informatii nutritionale

  • Kcals 697
  • Gras 40,8g
  • Saturează 10.2g
  • Carbohidrați 25.4g
  • Zaharuri 11g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 55g
  • Sare 7g
.
#Gammon #dulce #muștar #cuptor #salată #cartofi #deli
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *