Skip to content

Tipul bucătăriei:

Gâscă friptă cu vișine și sos de vin roșu

Gâscă friptă cu vișine și sos de vin roșu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Gâsca friptă face o schimbare reală față de curcan de Crăciun. Această rețetă îl asortează cu vișine și un sos de vin roșu. Dimensiunea unei gâscuri crude poate fi înșelătoare, deoarece conține multă grăsime care se va micșora în cuptor. Această dimensiune de gâscă va hrăni 6 persoane.


Ingrediente

  • gâscă 1 cuptor gata, aproximativ 4,5 kg
  • sare de mare Maldon
  • ceapă 1, sferturi
  • rozmarin o grămadă mică

sos de vișine

  • eşalotă 3, tocate fin
  • unt
  • vișine uscate 50 g
  • vin roșu ½ sticla
  • supă de pui 250 ml
  • bat de scortisoara 1
  • jeleu de coacăze roșii 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Îndepărtați orice exces de grăsime din cavitatea gâștei. Înțepăți gâsca peste tot cu o furculiță (în special bucățile cu adevărat grase) apoi frecați cu fulgii de sare de mare. Puneți ceapa și rozmarinul în cavitate apoi puneți gâsca pe un triver într-o tavă mare de prăjire. Gătiți timp de 30 de minute, apoi reduceți cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4 și gătiți încă 1½-2 ore (scurgeți excesul de grăsime de câteva ori în timpul gătirii). pentru a testa dacă gâsca este gătită, străpungeți partea groasă a coapsei cu o frigărui – sucul trebuie să curgă limpede. lăsați să se odihnească timp de 30 de minute înainte de a tăia.

  • Pasul 2

    În timp ce gâsca se odihnește, faceți sosul. Prăjiți eșalota într-un buton de unt până se înmoaie. Adăugați restul ingredientelor (în afară de jeleul de coacăze roșii) și fierbeți până când scade și devine însiropat. Se amestecă jeleul de coacăze roșii și încă un buton de unt până se topește și devine lucios. Se serveste cu gasca.

Informatii nutritionale

  • Kcals 886
  • Gras 57,6g
  • Carbohidrați 14.1g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 73,6g
  • Sare 2.45g
#Gâscă #friptă #vișine #și #sos #vin #roșu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *