Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Ghayour house chicken kari

Ghayour house chicken kari

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Încercați rețeta Sabinei Ghayour pentru o bază bogată de curry de roșii – puteți înlocui puiul cu creveți sau puteți folosi legume precum conopidă, dovlecei, dovlecei sau legume rădăcină pentru a face o alternativă vegetariană sau vegană


Încercați rețeta Sabrina Ghayour de kari de pui, adaptată din cartea ei Pur și simplu (26 de lire sterline, Mitchell Beazley). Verificați și pui tikka masala, korma de pui, pui biryani și altele rețete de curry de pui.

Ingrediente

  • ulei vegetal 4 linguri
  • semințe de muștar negru 1 linguriță
  • semințe de schinduf 1 linguriță
  • semințe de chimen 1 linguriță
  • seminte de coriandru 1 linguriță
  • coaja de cassia sau scorțișoară 1 băț
  • păstăi de cardamom 3, zdrobit
  • ceapă 1 mare, tocată mărunt
  • ghimbir Bucată de 7½ cm
  • usturoi 4 cuișoare grase, tăiate și tăiate subțire
  • rachete verzi sau ardei iute 1-2 ardei roșii mici sau lungi 1-2 mari, tulpini intacte și despicate
  • coapse de pui fără piele 8 mari
  • turmeric măcinat 2 lingurițe
  • roșii 4 mari, cubulete grosolane
  • roșii feliate 400g tablă
  • pâine plată sau orez aburit a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți o tigaie mare la foc mediu-mare și adăugați uleiul vegetal. Adăugați semințele de muștar, schinduf, chimen și coriandru, coaja de cassia și păstăile de cardamom și prăjiți, agitând tigaia, până când semințele de muștar încep să iasă. Se amestecă ceapa și se prăjește câteva minute până începe să se coloreze și să se caramelizeze, dar fără să ardă.

  • Pasul 2

    Adăugați ghimbirul, usturoiul și ardeii iute și amestecați puțin timp de un minut, apoi adăugați puiul, curcuma și o cantitate generoasă de sare și piper și amestecați până când puiul este bine acoperit în amestec. Adăugați roșiile proaspete și conservate, apoi turnați doar suficientă apă rece pentru a acoperi puiul. Reduceți căldura și fierbeți ușor timp de 2 ore, amestecând ocazional pentru a preveni prinderea și completând lichidul cu puțină apă rece dacă începe să se usuce prea mult.

  • Pasul 3

    Îndepărtați coaja de cassia și păstăile de cardamom, apoi verificați condimentul înainte de a servi cu pâine plată sau orez aburit.

Informatii nutritionale

  • Kcals 441
  • Gras 24.1g
  • Saturează 4.2g
  • Carbohidrați 14.2g
  • Zaharuri 12g
  • Fibră 4.7g
  • Proteină 39,5g
  • Sare 0,2g
.
#Ghayour #house #chicken #kari
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *