Skip to content

Tipul bucătăriei:

Gratinate cremoase de cartofi și ierburi

Gratinate cremoase de cartofi și ierburi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Impresionați prietenii și familia cu aceste gratine individuale delicioase. Perfect pentru a face de Crăciun o ocazie cu adevărat specială


Ingrediente

  • unt
  • crema dubla oală de 284 ml
  • lapte plin de grasime 200 ml
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • cimbru 2 crengute
  • rozmarin 2 crengute
  • Cartofi Maris Piper 750 g, decojite și tăiate felii subțiri
  • gruyère 100g, ras
  • parmezan 4 linguri, ras

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Ungeți și condimentați 4 gratinate individuale sau mici vase de copt. Puneți smântâna, laptele, usturoiul și ierburile într-o tigaie și lăsați să fiarbă. Opriți focul și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Pescuiți ierburile și usturoiul și asezonați bine.

  • Pasul 2

    Așezați cartofii în vasele gratinate. Nu contează cât de aleatoriu vă stratificați cartofii, atâta timp cât stratul superior este îngrijit și uniform. Se pune peste amestecul de smântână, împrăștiind brânzeturile pe măsură ce mergi. Terminați cu puțin parmezan. Coaceți timp de 1-1¼ oră sau până când blaturile sunt aurii și clocotesc, iar cartofii sunt fragezi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 673
  • Gras 52.2g
  • Saturate 30g
  • Carbohidrați 36.3g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 16.6g
  • Sare 0,73g
#Gratinate #cremoase #cartofi #și #ierburi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *