Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Un castron de guacamol roșu

Guacamol roșu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-6
  • Uşor

Această rețetă provine de la Tacos Padre, o tarabă de la Borough Market din Londra. Dacă nu-ți place salsa macha, acoperă-ți guacamolul cu semințe prăjite, niște fulgi de ardei iute, nucă de cocos deshidratată și un strop de ulei de rapiță


Încercați acest guacamol roșu, apoi verificați rețetele noastre clasice de guacamole, guacamole de mazăre și mai multe guacamole.

Ingrediente

GUACAMOLE

  • avocado 5 coapte, pietrate, curățate și tăiate cubulețe
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • jalapeño 1, tocat mărunt
  • coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
  • tei 2, suc

SALATĂ DE IERBĂ

  • mărar o grămadă mică, tocată
  • frunze de fenicul o mână (opțional)
  • tarhon o grămadă mică, tocată
  • arpagic o grămadă mică, tocată mărunt
  • frunze de shiso o grămadă mică, tocată (opțional)
  • coriandru o mână de frunze
  • jalapeño 1, tocat mărunt
  • lămâie verde 1, suc

SALSA MACHA (OPȚIONAL)

  • ulei de rapita 600 ml
  • ardei iute uscat 30g, tulpini și semințe îndepărtate, despicate
  • ardei iute morita uscate 30g, tulpini și semințe îndepărtate, despicate
  • ceapă 100g, tocat mărunt
  • usturoi 80g, feliat
  • nucă de cocos disecată 80g
  • semințe de susan negru 30g
  • semințe de susan alb 30g
  • semințe de dovleac 80g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face guacamolul, încingeți toate ingredientele într-un castron cu ceva condiment. Se amestecă bine, dar nu prea mult – nu doriți ca avocado să se rupă. Pentru salata de ierburi, combinați mărarul, frunzele de fenicul (dacă utilizați), tarhon, arpagic, frunze de shiso (dacă utilizați) și coriandru într-un castron. Se lasă deoparte până când sunt gata de servit.

  • Pasul 2

    Pentru salsa macha, încălziți uleiul într-o tigaie mare la 180 ° C, sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Adăugați ardeii iute și prăjiți-le câteva minute până se prăjesc, apoi scoateți-le într-un castron (ar trebui să fie clare, nu arse). Se prăjește ceapa în tigaie până se caramelizează, apoi se scoate într-un castron. Repetați cu usturoiul și un alt castron. Scoateți uleiul de pe foc și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Includeți nuca de cocos și semințele într-o tigaie uscată și prăjiți-le la foc mediu, aruncând până se rumenesc ușor.

  • Pasul 3

    Puneți trei sferturi din ardeii iute prăjiți într-un robot de bucătărie sau blender și bateți până când au dimensiunea fulgilor de ardei iute. Reveniți la castron. Repetați cu usturoiul astfel încât să fie tocat mărunt.

  • Pasul 4

    Introduceți ardeii rămași în robotul de bucătărie cu o parte din uleiul infuzat răcit și amestecați cu o pastă. Combinați acest lucru cu ardeii iute, usturoiul, ceapa, nuca de cocos prăjită și semințe și 1 linguriță de sare. Adăugați suficient din uleiul infuzat rămas pentru a acoperi amestecul. Acest lucru va face mai mult decât aveți nevoie dar se va păstra într-un borcan sterilizat într-un loc răcoros și întunecat pentru câteva luni.

  • Pasul 5

    Îmbrăcați salata de ierburi cu jalapeño și suc de lămâie. Sfat pentru guacamol într-un castron de servit, deasupra cu salata de ierburi și câteva din salsa macha. Se servește cu tostadas calde sau chipsuri de tortilla.

Informatii nutritionale

  • Kcals 185
  • Gras 16.5g
  • Saturează 3.4g
  • Carbohidrați 4.2g
  • Zaharuri 2.3g
  • Fibră 4.8g
  • Proteină 2.5g
  • Sare 0,03g
.
#Guacamol #roșu
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast