Skip to content

Tipul bucătăriei:

inghetata de fistic si ananas

Înghețată cu fistic și ananas de la Marguerite Patten

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servire 4-6
  • Uşor

Faceți înghețata clasică de fistic și ananas de la Marguerite Patten, din doar cinci ingrediente. Această rețetă specială conține un amestec de bezele, ananas și nuci și acestea produc un desert care caracterizează înghețatele interesante din anii 1990.


Ingrediente

  • fistic decojite 115 g
  • bezele albe 175 g
  • inele de ananas în suc natural cutie de 227 g
  • zahăr vanilat sau dupa gust 25g
  • crema dubla 300 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Decojiți nucile punându-le în apă clocotită timp de aproximativ 1 minut apoi scoateți coaja și tocați grosier.

  • Pasul 2

    Puneți marshmallows într-un lighean. Se strecoară ananasul, se păstrează 150 ml de suc și se adaugă la bezele. Puneți ligheanul peste o cratiță cu apă fierbinte, dar nu clocotită și lăsați până se dizolvă. Acest lucru se poate face și în setarea de dezghețare într-un cuptor cu microunde. Lăsați amestecul să se răcească.

  • Pasul 3

    pasul 3

    Se toacă mărunt inelele de ananas, se adaugă la bezele cu nucile și zahărul. Bateți smântâna până când stă în vârfuri moi, nu o bateți prea mult. Baterea nu este necesară cu un aparat de înghețată. Îndoiți în celelalte ingrediente. Fie puneți cu lingură în aparatul de înghețată și congelați, fie puneți într-un vas și puneți la congelator.


    Variante: se pot folosi si alte fructe si nuci. Marshmallows pot fi dizolvate în vermut, în loc de suc de fructe.

    Inghetata de zmeura: dizolvati marshmallows in 225ml piure proaspat de zmeura, adaugati zaharul si smantana ca mai sus. Alte fructe moi pot fi folosite în același mod.

    Rețetă preluată din A Century Of British Cooking de Marguerite Patten, publicată de Grub Street, cu hârtie cartonată la 15,00 GBP

#Înghețată #fistic #și #ananas #Marguerite #Patten
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *