Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de inghetata cu flori de soc Valentine Warner

Înghețată cu flori de soc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Înghețata de flori de soc de la Valentine Warner este ușoară, aromată și necesită doar cinci ingrediente. Nici măcar nu trebuie să te duci să-ți iei propria floare de soc – un cordial bun va funcționa bine.


Ingrediente

  • crema dubla 568 ml
  • lapte plin de grasime 450 ml
  • galbenusuri de ou 10 mari
  • zahăr tos auriu 225 g
  • cordial de floare de soc 125-150ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face înghețata, turnați smântâna și laptele într-o cratiță mare. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe ușor timp de 2-3 minute, amestecând din când în când.

  • Pasul 2

    Bateți gălbenușurile și zahărul împreună până la decolorare. Folosind o oală mare, adăugați treptat amestecul fierbinte de smântână și lapte, amestecând bine între fiecare adăugare. Când s-a combinat bine, puneți lichidul înapoi în cratiță și lăsați la foc mic.

  • Pasul 3

    Gatiti 10-15 minute, amestecand continuu pana cand crema este suficient de groasa pentru a acoperi spatele unei linguri. Nu supraîncălziți sau gălbenușurile vor începe să se amestece. Luați imediat de pe foc și turnați într-un bol curat. Se amestecă 100 ml de cordial de flori de soc. Acoperiți cu folie alimentară. Se lasa la racit.

  • Pasul 4

    Gustați crema și adăugați mai mult cordial de flori de soc dacă aroma nu este suficient de pronunțată, ținând cont de faptul că ar trebui să fie subtil, dar că aroma va fi atenuată prin congelare. Turnați crema răcită într-o mașină de înghețată și amestecați până se îngheață. Se pune intr-un recipient rezistent la congelator si se pune la congelator pana este nevoie

Informatii nutritionale

  • Kcals 864
  • Gras 67,8g
  • Carbohidrați 57g
  • Proteină 10g
  • Sare 0,19g
#Înghețată #flori #soc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *