Tipul bucătăriei:
Jeleu de coacăze negre cu cremă
- serveste 4
- Uşor
Coacăzele negre au un sezon relativ scurt de la începutul lunii iulie până la mijlocul până la sfârșitul lunii august. Folosind-le pentru jeleu înseamnă că le puteți pregăti o pregătire de bază fără să vă faceți griji pentru tulpinile complicate, deoarece veți folosi doar sucul. Serviți această budincă sofisticată cu un strat de cremă deasupra.
Ingrediente
- coacaze negre 400 g
- zahăr pudră 50-150g
- frunze de gelatina 4
- cremă proaspătă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Scoateți coacăzele negre de pe tulpini, trecând fiecare tulpină prin dințile unei furculițe – nu vă faceți griji pentru tulpinile mici, deoarece le veți cerne. Puneți coacăzele negre într-o tigaie cu un strop de apă și aduceți la fiert. Nu vrei să le gătești, ci doar încălziți-le suficient pentru a le elibera sucul. Apăsați cu dosul lingurii pentru a le ajuta să spargă și să extragă tot sucul.
-
Pasul 2
Sucul se cerne într-un ulcior și se toarnă înapoi în tigaie, se încălzește ușor și se adaugă zahărul în cantități de 50 g până când sucul este suficient de dulce. Se amestecă până se dizolvă zahărul. Înmuiați frunzele de gelatină în apă rece timp de cinci minute, apoi scoateți-le și amestecați-le în sucul cald. Împărțiți sucul în 4 pahare mici (nu vă faceți griji dacă nu le umpleți) și dați la rece până se fixează. pentru a servi, turnați un strat gros de cremă pe fiecare jeleu.
Informatii nutritionale
- Kcals 100
- Carbohidrați 17.8g
- Proteină 4.8g
- Gras 1.8g
- Sare 0,08g
- Fibră 2.4g