Tipul bucătăriei:

O farfurie albă îngrămădită cu chipsuri aurii de casă

Jetoane perfecte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Crocant la exterior, pufos la interior – nimic nu este mai reconfortant decât chipsurile de casă. Iată cum să faci acasă frumusețele perfecte, aurii


Cum se fac cipurile perfecte

Ce cartofi să folosiți pentru chipsuri?

Flipurile Maris Pipers sunt spudul perfect pentru fabricarea așchilor, deoarece au un conținut relativ scăzut de amidon și devin pufoase când sunt gătite. Evitați cartofii ceruiți, deoarece conțin mai multă umiditate și nu se vor crispă bine. Maris Pipers își păstrează, de asemenea, forma și textura atunci când sunt fierte, lăsând un cip ferm.

Ce dimensiune de cartof să folosiți?

Tăierea spudurilor în așchii de 1,5 cm vă va oferi echilibrul perfect între o coajă subțire, crocantă și un interior moale și ușor.

Blanch mai întâi cartofii

Înmuierea marginilor exterioare a așchiilor prin albire în apă sărată, clocotită, schimbă mai întâi structura carbohidraților și asigură zaharurile caramelizate în mod diferit – scurtând la crocantul perfect.

Temperatura de prăjire pentru așchii

Prăjirea chipsurilor la o temperatură scăzută mai întâi va „seta” straturile exterioare – creând o crustă puternică și groasă în jurul interiorului moale, fără a se colora. Apoi, puteți prăji la o temperatură ridicată la final pentru a obține acel finisaj auriu perfect.

Răcirea jetoanelor

Lăsați chipsurile să se răcească între fiecare etapă (accelerați acest lucru cu un raft de răcire) înseamnă că aveți un control complet asupra procesului de gătit. De asemenea, le menține cât mai uscate – esențiale pentru o textură optimă.

Făină de cartofi

Făina absoarbe toată umezeala de pe suprafața cipului – pătrunzând în toate colțurile – astfel încât atunci când este prăjită la sfârșit la o temperatură ridicată, devine și mai crocantă.

Ingrediente

  • Cartofi Maris Piper 1kg, decojit
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • făină de cartofi 1 lingură
  • fulgi de sare de mare a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați cartofii în așchii de 1 ½cm grosime și puneți într-un castron mare cu apă rece. Mutați-vă ușor cu mâinile curate pentru a îndepărta o parte din amidon, apoi scurgeți-l.

  • Pasul 2

    Gatiti chipsurile intr-o tigaie mare de apa cu sare clocotita timp de 8-9 minute sau pana cand marginile incep sa se inmoaie, apoi scurgeti-le foarte bine. Aruncați cu atenție așchii în strecurătoare pentru a ascuți ușor marginile. Puneți un suport de răcire peste o tavă de copt, apoi așezați toate chipsurile deasupra (cu o cameră mică în jurul fiecăruia) și lăsați să se răcească complet.

  • Pasul 3

    Umpleți o tigaie nu mai mult de ⅓ plină cu ulei vegetal și încălziți la 130C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 1 minut. Gatiti chipsurile, pe loturi, timp de 7-8 minute sau pana cand acestea au o culoare de paie deschisa si au in jurul lor o coaja crocanta. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se răcește. Jetoanele pot fi preluate până la această etapă în avans și păstrate ușor acoperite la temperatura camerei.

  • Pasul 4

    Puneți cu grijă chipsurile într-un castron mare și presărați peste făina de cartofi. Aruncați ușor cu mâinile până când sunt acoperite complet (aveți grijă, deoarece chipsurile pot fi fragile).

  • Pasul 5

    Încălziți uleiul la 180 ° C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Adăugați chips-urile, în loturi, și prăjiți timp de 3-4 minute sau până se rumenesc. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se presară cu fulgi de sare de mare înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 347
  • Gras 10.7g
  • Saturează 1.3g
  • Carbohidrați 54.2g
  • Zaharuri 2.5g
  • Fibră 5.7g
  • Proteină 5.5g
.
#Jetoane #perfecte
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast