Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta lasagne cu ciuperci cu tarhon

Lasagna cu ciuperci și tarhon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această lasagna cu ciuperci și tarhon este o întorsătură vegetariană grozavă a unui favorit al familiei. Ciupercile buton vă vor oferi un sos cu aspect mai cremos; ciuperci plate un sos mai închis și o aromă mai puternică.


Încercați rețeta noastră de lasagna vegetariană făcută cu ciuperci pentru o alternativă vegetală la clasica lasagne. Ciupercile buton vă vor oferi un sos cu aspect mai cremos; ciuperci plate un sos mai închis și o aromă mai puternică.

Pentru mai multe opțiuni de legume, consultați lasagna vegetariană, musaca vegetariana, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • eşalotă 2, tocate fin
  • unt
  • ciuperci 500 g, feliate
  • tarhon 1 buchet, frunze dezlipite si tocate
  • făină 2 linguri
  • lapte 500 ml
  • mascarpone 200 g
  • foi de lasagne proaspete 6-8 în funcție de mărimea lor și de dimensiunea preparatului dvs
  • parmezan (sau alternativă vegetală) rasă pentru a face 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Într-o tigaie mare, prăjiți eșalota în puțin unt până se înmoaie, dar nu le lăsați să se întunece prea mult.Adăugați ciupercile și încă un buton de unt. să fie o grămadă destul de mare, așa că răsturnați-le cu grijă pentru a le acoperi cu unt și începeți să le gătească. Se prăjesc până când ciupercile s-au fiert și sunt aurii, amestecând și întorcându-le des. Odată ce au dat multă zeamă, dați puțin focul și barbotați înainte de a adăuga tarhonul.

  • Pasul 2

    Topiți 2 linguri de unt într-o tigaie, adăugați făina și asigurați-vă că se absoarbe înainte de a adăuga laptele la foc mic, puțin câte una, amestecând pentru a obține un sos omogen – se va îngroșa. Gatiti 2 minute pentru a scapa de orice aroma de faina. Se condimentează bine și se amestecă mascarpone. Îndoiți sosul în amestecul de ciuperci.

  • Pasul 3

    Se stratifica amestecul de ciuperci cu foile de lasagna pentru a face 3 straturi, terminând cu un strat de sos alb, si se presara peste parmezan. Acoperiți blatul cu un cort de folie și coaceți timp de 45 de minute, apoi scoateți folia și rumeniți blatul timp de 10 minute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 524
  • Gras 36.1g
  • Saturate 24.2g
  • Carbohidrați 29.3g
  • Fibră 3.1g
  • Proteină 19g
  • Sare 0,6g
#Lasagna #ciuperci #și #tarhon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *