Tipul bucătăriei:

Lasagne cu vinete

Lasagne cu vinete

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Un vegetarian ia un clasic de paste la cuptor, făcut cu sos alb de casă (este ușor), mult busuioc proaspăt și vinete carbonizate


Încercați această lasagne de vinete, apoi verificați lasagna vegetariană, musaca vegetariană, risotto vegetarian și mai multe rețete vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de masline 3 linguri
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
  • roșii de prune 2 cutii de 400 g
  • capere 2 linguri
  • vinete 2, tăiate în discuri de 1cm
  • foi de lasagne 6
  • mozzarella Minge de 250g
  • busuioc o grămadă mare

SOS ALB

  • ricotta 250g
  • tot laptele 200 ml
  • parmezan (sau alternativă de legume) 50g, ras fin, plus extra pentru blat

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie și gătiți ceapa cu un vârf de sare timp de 10 minute sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți-l câteva minute, apoi dați roșiile de prune conservate, despărțindu-le cu partea unei linguri. Fierbeți ușor timp de 20 de minute, până se îngroașă. Condimentați și amestecați caperele.

  • Pasul 2

    Încălziți o tigaie mare sau o tigaie la foc mediu-mare, apoi folosiți uleiul rămas pentru a peria ambele părți ale feliilor de vinete. Gatiti, pe loturi, timp de 4-5 minute pe fiecare parte pana devin aurii, carbonizate si moi.

  • Pasul 3

    Faceți sosul alb amestecând împreună ricotta și laptele cu puțină sare și piper negru din belșug, apoi amestecați parmezanul.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți jumătate din feliile de vinete într-un vas de copt adânc de 20cm x 30cm și lingurați peste jumătate din sosul de roșii, apoi jumătate din foile de lasagne și jumătate din sosul alb. Se rupe peste jumătate din mozzarella și se așează pe niște frunze de busuioc. Repetați straturile, începând cu feliile de vinete și terminând cu mozzarella și busuiocul. Radeți mai mult parmezan deasupra, apoi dați-l la cuptor timp de 40 de minute sau până când se fierbe și se rumeneste deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 608
  • Gras 35.9g
  • Saturează 18.6g
  • Carbohidrați 34.6g
  • Zaharuri 16.9g
  • Fibră 7.9g
  • Proteină 32.6g
  • Sare 1.2g
.
#Lasagne #vinete
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast