Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de Mac cu muștar și brânză cu pastramă și pesmet

mac ‘n’ branza cu mustar cu pastrama si pesmet

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O întorsătură distractivă a clasicului mac ‘n’ branza american. Pastrama și ceapa primăvară sunt coapte cu macaroane și există un topping crocant și auriu de pesmet.


Ingrediente

  • lapte semi-degresat 800 ml
  • ceapa verde verdeață separată, verdeață feliată
  • macaroane 300 g
  • unt 50 g
  • făină simplă 60 g
  • parmezan 25 g, ras fin
  • brânzeturi tari și gruyère sunt grozave)
  • mustar englezesc 1 lingura
  • pastramă 100 g, tăiate fâșii
  • firimituri de pâine 4 linguri pline

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți laptele și albușurile de ceapa primăvară într-o tigaie împreună. Aduceți laptele chiar sub punctul de fierbere, apoi opriți și lăsați la infuzat în timp ce gătiți pastele.

  • Pasul 2

    Gătiți macaroanele până al dente, apoi scurgeți bine. Topiți untul într-o cratiță mare. Se amestecă făina pentru a face o pastă netedă și se fierbe timp de câteva minute. Se strecoară și se aruncă ceapa din lapte, apoi se amestecă foarte treptat laptele în făină și unt până se obține un sos omogen. Aduceți la fiert ușor și gătiți câteva minute până se îngroașă frumos, apoi luați de pe foc și amestecați jumătate de parmezan, celelalte brânzeturi, muștarul și condimentele.

  • Pasul 3

    Amestecați macaroanele, pastrama și verdeața de ceapă și turnați totul într-un vas rezistent la cuptor. Se presară cu parmezanul și pesmetul rămas, plus puțină sare. Când sunteți gata de coacere, încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și gătiți timp de 25-30 de minute până când devine auriu, crocant și fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 859
  • Gras 36g
  • Carbohidrați 90,3g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 41,5g
  • Sare 2.9g
#mac #branza #mustar #pastrama #pesmet
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *